Deel dit artikel
-

Sterren

De garage is het symbool, de start-ups zijn de sterren en de VC's de premiejagers. Nederland is bevangen door de dotcom-koorts. En niemand meer die zich druk lijkt te maken om Amerikanen die massaal in Europa zouden neerstrijken. We doen het zelf wel.

De vaderlandse venture capitalists doen alle mogelijke moeite om de beste deals te vinden. Iemand die nu nog even een online cd-winkel wil beginnen, maakt weinig kans. Innovatieve concepten, senior management en vooruitzichten op Europees marktleiderschap zijn wel de minste vereisten voor een flinke investering.

Maar dan kan het ook hard gaan.

Zo maken de 'serial entrepeneurs' van Recipeweb.com haast met het opzetten van een culinaire portal in vier Europese landen. Met lokale content, want aan eenheidsworst heeft niemand iets. Lees waarom de VC's daar miljoenen in stoppen. En raadpleeg zélf ons dossier over de kansen voor slimme starters in een tijd waarin er meer geld is dan er ideeën zijn.

De koorts te pakken? Tip: Emerce volgt dagelijks de groei, expansie en IPO's van al deze plannenmakers op www.emerce.nl . Of emerce.com zo u wilt.

Anton van Elburg

Hoofdredacteur

Deel dit bericht

1 Reactie

Tom Joosten

Gelukkig is de koorts ook in Nederland toegeslagen en wordt de New Economy gefund op eigen bodem. Het potentieel aan Internet ondernemers onder afstuderende studenten en young professionals is enorm. In Nederland zijn er talloze studenten met internetsites, met de ondernemersgeest en genoeg internationale ambitie om dot.coms op te zetten en om daarmee de Internationale market-space te veroveren. Jammergenoeg zijn er nog veel jonge starters die de potentie van zichzelf onderschatten en laten ze hun plannen liggen om als management trainee te starten bij de gevestigde establishment i.p.v. mee te doen aan internetprojecten. Mbuyu.com, zelf een Internet start-up, organiseert daarom voor het aanstormend talent op 24 Maart 2000 de "E-commerce Netwerk dag" in Mediaplaza. Het thema van de dag is: "Van kijken naar kopen". Op deze dag worden de beste 50 starters en jonge internetspelers uitgenodigd om tijdens workshops kennis uit te wisselen over hoe je op Internet inkomsten kan genereren en vergroten. Mbuyu.com zal voor die ondernemers die niet geselecteerd worden een serie van evenementen organiseren om ook hen te stimuleren internet plannen te verwezenlijken. Op http://www.mbuyu.nl kunnen de webmasters, internetondernemers en starters zich inschrijven. Management Consultants, Financiele adviseurs en System Integrators kunnen bijdragen door in de workshops te participeren en kennis uit te wisselen met de jonge ondernemers. Voor meer informatie: tom.joosten@mbuyu.com. of tel: 020 6701752

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond