Deel dit artikel
-

Steve Huffman (Reddit): ‘Lelijke vormgeving blijft’

Discussieplatform Reddit gaat zijn lelijke vormgeving niet snel veranderen. “De vormgeving is niet ons grootste probleem”, vertelde medeoprichter Steve Huffman van Reddit op The Next Web Conference.

Nadat Huffman Reddit verliet, niet lang nadat de site werd verkocht aan uitgeverij Condé Nast, is de site nauwelijks meer veranderd. “Simpelweg omdat we maar een enkele technicus hadden om de zaak in de lucht te houden.”

Sinds zijn terugkeer bij het inmiddels weer zelfstandige Reddit, dat in 2014 50 miljoen dollar financiering kreeg, heeft Huffman geïnvesteerd in programmeurs. De recent verschenen mobiele app is daarvan het resultaat. En die oogt wel mooi, erkent Huffman. “De content die we bieden is belangrijker, dat doen we goed. En mobiel vinden we op dit moment belangrijker.”

Wel kunnen gebruikers sinds kort foto’s plaatsen. Een groot moment voor Reddit, aldus Huffman. “Maar niet voor het internet.”

Reddit is vooral bekend geworden vanwege de vragenuurtjes van Obama, Bill Gates en andere beroemdheden. Ook minister Koenders maakte gebruik van deze mogelijkheid.

Reddit blijft bij het huidige businessmodel: advertenties. Huffman: “We zullen ons vermoedelijk waar meer gaan richten op native advertising.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond