Deel dit artikel
-

‘Stoute’ cadeautjes hit op Facebook.com

Strings, zweepjes en condooms vliegen met honderdduizenden per dag van het ene Facebook-profiel naar het andere. Gebruikers kunnen elkaar sinds kort anoniem, of niet, ‘stoute’ digitale cadeautjes sturen.

Dagelijks maken meer dan 115.000 Facebook-klanten gebruik van de Naughty Gifts-applicatie van Going.com. Dat is zo'n 3 procent van het totale klantenbestand. Deze gebruikers installeren de module op hun profielpagina om vrienden en stille liefdes te plagen en prikkelen met verleidelijke cadeau'tjes.

In totaal stuurden circa 2,6 miljoen Facebook-gebruikers zo'n 33 miljoen prikkelende digitale verrassinkjes, aldus Wired.com. De betreffende cadeauwinkel ging in augustus 2007 van start op de profielensite.

Nadat ze het programmaatje op hun profiel hebben geïnstalleerd krijgen gebruikers een dagelijks budget van 200 virtuele dollars. Daarmee kunnen ze de ero-kado's 'kopen'. Het budget legt gebruikers een zekere beperking op in de hoeveelheid online verleidingen die ze versturen. Andere Facebook-applicaties kosten echte dollars om te gebruiken.

Behalve strings en zweepjes verkopen Natasha Chatilo en Adam Gries ook ijsklontjes, parelkettingen en handboeien. Allemaal virtueel. Zijn eerste Facebook-applicatie verkocht Gries op eBay voor 20.000 dollar.

Iedere dag schrijven 2.000 Nederlanders zich in op de Amerikaanse profielensite. Er zijn nu 123.000 Nederlanders die zich inschreven als Facebook-gebruiker. Dat zijn er 14.000 dan een week geleden.

Deel dit bericht

1 Reacties

hans

115.000 = 3%, dan is 100% 3.833.334, ofwel 3.8miljoen.Dacht het niet. jammer dat het journaille zo slecht met cijfers omgaat…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond