Deel dit artikel
-

Streaming video verhoogt respons

Internetters die hun favoriete programma's beluisteren of bekijken via het Web zijn verre van passief. Ze zijn gericht op interactie, vooral waar het video betreft. Video content levert een click-through-rate (CTR) van 70 % op. Advertenties die in die vorm worden aangeboden blijven daar met een CTR van 60% nauwelijks bij achter. Tot deze opmerkelijke resultaten komt een onderzoek van onderzoeksbureau Arbitron.

Technische verbeteringen van streaming video hebben het medium voor Internetters interessant gemaakt. Ze lijken het vooral te gebruiken als een aantrekkelijke vorm van infotainment. Niet voor niets worden de programma's merendeels thuis bekeken: bijna 65%, hoewel het werk met 47% ook goed scoort.

Van meer belang is dat deze Internetters reageren op zowel de aangeboden content als de advertenties die als streaming video wordt aangeboden. Van de bezoekers koopt 44% producten online, terwijl 49% van hen doorklikt op advertenties. Ze bekijken ongeveer dertig minuten per week naar programma's. Bijna de helft van de bezoekers zegt bovendien in de toekomst meer te gaan kijken.

Hun voorkeuren gaan uit naar muziekprogramma's en nieuwsoverzichten. Deze voorkeur geldt ook voor online audioprogramma's. Van de luisteraars gaf 86% aan meer te luisteren dan een half jaar geleden en 75% gaf aan nog vaker af te stemmen op streaming audioprogramma's.

Arbitron ondervroeg in juni ruim 1500 gebruikers van webcasting, onder andere op broadcast.com x

Bron:
Newspage

Deel dit bericht

1 Reacties

Maurice Bongers

Dit artikel, hoewel gedateerd, geeft de snelheid waarmee infotainment het internet veroverd goed weer. Wij kijken uit naar nieuwe onderzoeksresultaten op dit gebied. Indien u een werkend voorbeeld wilt zien kijk dan bij {www.filmfestival.nl; http://www.filmfestival.nl } Hier zult u zien dat streaming video in de toekomst een aanzienlijk deel van de content markt zal gaan vormen. DION Digital Broadcasting

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond