Deel dit artikel
-

Studenten KUB online met KRO; NCRV wordt gratis provider

De KRO gaat samen met de Katholieke Universiteit Brabant (KUB) een experiment starten om studenten online les te geven. In plaats van de collegezaal kunnen de studenten de colleges en de studiestof op Internet vinden, zodat ze op afstand kunnen studeren. De KRO zal voor de visualisering van het studiemateriaal zorgen, van onder meer haar eigen archief.

De omroep brengt komende zondag gelijktijdig op televisie en Internet een discussie over het EK voetbal in mei. Internetkijkers kunnen in chatboxen meedoen aan het tv-debat en dat ook beïnvloeden. De kijker kan de centrale discussie op tv volgen, waarbij soms omgeschakeld wordt naar deeldiscussies op het web. Op het tv-scherm zijn vragen te zien waarover Internetgebruikers in een chatbox hun mening kunnen geven. KRO's mediadirecteur Ton Verlind, in de Volkskrant ziet de projecten als 'een mogelijkheid om als een moderne media-onderneming een rol te spelen in de nieuwe media.'

Ook de NCRV wil een grote rol gaan spelen op het net, door haar leden de mogelijkheid tot een gratis Internetaansluiting te geven. Zo wil de omroep, volgens manager Marketing en Communicatie Annelies Kapitein, 'extra ledenbinding, de leden een kennismaking bieden met een nieuwe medium en de mogelijkheid van directe communicatie met de leden scheppen'. De NCRV is voorlopig de laatste in een lange rij gratis aanbieders.

Tegelijkertijd start de omroep met een zogenaamde portal, de startpagina NCRVNET . Via deze portal kan men doorklikken naar zo'n 1100 sites met informatie over mensen en maatschappij, nieuws, recreatie en vrije tijd. Via de portal kan men ook contact zoeken met de omroep, chattten en gebruik maken van speciale aanbiedingen.

Ook collega-omroep de AVRO heeft het web ontdekt als community voor haar leden. Eerder deze week lanceerde de omroep in samenwerking met Medical MultiMedia Productions een nieuwe gezondheidssite .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond