Deel dit artikel
-

Symantec koopt backupbedrijf

Antivirusbedrijf Symantec breidt zijn diensten op de consumentenmarkt uit met online backup. Daartoe neemt het SwapDrive over voor, naar verluidt, 123 miljoen dollar.

De kopende partij bevestigt het overnamebericht op zijn site, maar laat zich niet uit over de koopsom.

Symantec voegt de diensten van SwapDrive toe aan zijn portfolio met Norton-veiligheidsproducten. Het gaat daarbij om Backup.com en Whalemail.com. Laatstgenoemde is een site via welke grote bijlagen voor e-mail verstuurd kunnen worden. Backup.com is een betaaldienst om extern kopieën van persoonlijke documenten te maken.

Met het groeien van de gemiddelde bandbreedte in huishoudens gaan consumenten ook makkelijker hun persoonlijke data op éxterne locaties veilig stellen.

In dit segment is een fors aantal gespecialiseerde partijen actief, van wie sommigen onlangs werden overgenomen. Een indicatief overzicht:

 

Symantec boekte in het laatst afgesloten kwartaal een omzet van 1,5 miljard dollar, 13 procent meer dan het jaar ervoor. Ongeveer de helft van de verkopen komt uit de VS. De nettowinst bedroeg in die periode 309 miljoen dollar.

Bron foto: Stewart (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond