Deel dit artikel
-

‘T-Mobile: goedkoper mobiel internet buitenland’

Europese mobiele telecomaanbieders maken mogelijk volgende week al bekend de tarieven te verlagen voor mobiel Umts-internet in Europa.

T-Mobile bevestigt aan Emerce tijdens een groot telecomcongres uitspraken te doen over ‘international roaming’. "Het onderwerp international roamingtarieven staat voor het Mobile World Congress in Barcelona volgende week", aldus een woordvoerder van T-Mobile Nederland.

Volgens de Engelse krant The Telegraph maakt T-Mobile afspraken met andere Europees werkende telecomaanbieders om de tarieven voor mobiel internet in het buitenland te verlagen. Het gaat daarbij om de tarieven die ze elkaar in rekening brengen voor het gastgebruik van elkaars netwerken, de zogeheten roamingtarieven.

Met welke operators de Deutsche Telekom-dochter in gesprek is, is niet bekend. Tot de grootste Europese mobiele aanbieders behoren T-Mobile, Orange, Vodafone en Telefónica.

Een flatfee abonnement mobiel internet kost in Nederland ongeveer 10 euro per maand. Wanneer deze mobiele surfers in het buitenland zijn, vervalt het flatfee-aspect van hun abonnement. Op gastnetwerken betalen ze een bedrag per megabyte. Gemiddeld is dat ruim 5 euro per megabyte (bijvoorbeeld twee à drie mobiel gemaakte digitale foto’s), met uitschieters naar rond de 15 euro in sommige landen.

De telecombedrijven willen financiële verrassingen onder hun klanten voorkomen, maar voelen bovenal de druk van de Europese Commissie op zich. Commissaris Vivianne Reding overweegt dwingende maximumtarieven op te leggen voor mobiel datagebruik in het buitenland, iets dat de Commissie reeds eerder deed voor mobiele telefonie in EU-lidstaten.

Het dagelijks bestuur van Europa is bezig nieuwe richtlijnen te formuleren voor de Europese telecommarkt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Klaus Spithost

Jammer dat T-Mobile dat bij zichzelf tussen de landen nog niet alvast zo geregeld heeft al. DAAR hadden ze ECHT een statement mee kunnen maken en zich onderscheiden van andere grote aanbieders die in meerdere landen zitten.Als je nu de grens overgaat richting Duitsland en je krijgt dan een SMS'je met prijzen van T-Mobile Duitsland als klant van T-mobile Nederland dan zijn dat alvast niet de prijzen zoals we die hier gewend zijn 🙁

Rutger Rozendal

Het is interessant om te zien hoe ze aan het draaien zijn met hun argumenten. Als je inderdaad van T-Mobiel Nederland overgaat naar T-Mobiel Duitsland is verhaal van lastige afspraken tussen verschillende providers moeilijk vast te houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond