Deel dit artikel
-

Tele2 breekt Nederlands kabelnet open

Tele2 Nederland is overeengekomen dat ze analoge televisie via Ziggo aan kan bieden. Het is een gevolg van de eis van de Opta dat Nederlandse kabelbedrijven hun netwerken voor derden open moéten stellen.

Tele2 Nederland gaat analoge televisie verkopen als aanvulling op de eigen digitale diensten. Eerder liet Tele2 weten dat de prijs voor analoge tv boven het groothandelstarief en onder de prijzen van UPC en Ziggo zouden komen te liggen. Ziggo vraagt 17 euro per maand. De uiteindelijke prijs bij Tele2 is momenteel nog niet bekend. Wel laat Ziggo weten in een summier bericht dat zijn volgens de overeenkomst 8,46 euro per klant, per maand ontvangen van Tele2.

Bij de overeenkomst hoort een side letter waarin enkele nog onopgeloste problemen staan. Volgens Trouw zou Tele2 liever een spoedig akkoord hebben op hoofdlijnen, dan te wachten tot alle problemen zijn opgelost. Tele2 wilde niet dat Ziggo de problemen zou aangrijpen om de zaak te vertragen.

Door de opkomst van digitale televisie werd het noodzakelijk dat huishoudens per tv aan digitale decoder aan moesten schaffen. Die noodzaak bestond bij analoge tv niet. Tele2 spreekt met zijn analoge tv-product de huishoudens aan die een tweede of derde tv in bijvoorbeeld de slaapkamer of keuken willen hebben.
 
Tele2 moet nog wel toestemming krijgen van alle zenders die in het analoge pakket van Ziggo zijn opgenomen voor alles rond is.

Deel dit bericht

3 Reacties

g m koning

Betekent dit, dat "kabel TV van Tele2" alleen te bereiken is in die gebieden, waar Ziggo te bereiken is ?

Henk

Wat ik begrepen en gelezen heb kan tele2 alleen via het verspreidingsgebied van ziggo en upc alleen het analoge signaal doorgeven.Henk

Hans

Henk & "Koning", Tele2 is het gezicht naar de klant (marketing, bestellen en factureren). UPC & Ziggo leveren in technische zin het analoge signaal af bij de consument en brengen vervolgens kosten in rekening bij Tele2.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond