Deel dit artikel
-

Tencent boekt eerste omzetdaling ooit

De Chinese interneteus Tencent boekte zijn allereerste kwartaalomzetdaling op jaarbasis, vanwege de strengere regels rond gaming in China en de heropleving van Covid.

Tencent boekte in het tweede kwartaal een omzet van 134 miljard Chinese yuan (19,78 miljard dollar)m een daling van 3 procent op jaarbasis. De winst werd ruimschoots gehalveerd.

Vorig jaar introduceerden Chinese toezichthouders een regel die de hoeveelheid tijd die kinderen jonger dan 18 jaar mogen besteden aan het spelen van online games beperkt tot maximaal drie uur per week en alleen op specifieke tijden. Tencent moet het vooral hebben van gaming.

De Chinese techreus wil volgens ingewijden zijn belang van 24 miljard dollar in de voedselleverancier Meituan geheel of voor een groot deel verkopen. Hiermee wil de WeChat-eigenaar Chinese toezichthouders sussen.

Tencent investeerde jaren geleden in Meituans concurrent Dianping, die fuseerde met Meituan. Tencent heeft 17 procent van Meituan in handen.

Tencent zou ook van plan zijn om zijn belang in de Franse game-ontwikkelaar Ubisoft te vergroten. Het bedrijf nam in 2018 al een belang van 5 procent in Ubisoft.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond