Deel dit artikel
-

Tenminste 25 betalingen bij NFC proef Leiden

Gebruikers die willen deelnemen aan de proef met mobiel betalen in Leiden moeten ten minste 25 aankopen doen en verplicht drie vragenlijsten invullen. Dit om te voorkomen dat deelnemers alleen maar afkomen op de gratis verstrekte Samsung Galaxy Express.

Dat vertelde projectleider Amos Kater gisteren op Mobile Convention. “Het maakt mij niet uit als je 25 kopjes koffie bestelt.”

Deelnemers aan het tijdelijke project van ABN AMRO, ING en Rabobank moeten ook een particulier KPN of Hi-abonnement hebben, evenals een betaalrekening bij ABN AMRO, ING of Rabobank. Verder komt iedereen in aanmerking die regelmatig aankopen doet in het centrum van Leiden. Deelnemers kunnen tijdens de introductieperiode gratis gebruikmaken van Spotify Premium.

Ondernemers krijgen de benodigde betaalautomaten van Atos en CCV niet gratis, maar er gaat wel wat van de prijs af. In sommige gevallen is het mogelijk een huidige betaalautomaat te upgraden. De nieuwe betaalautomaten zijn geschikt voor het accepteren van betalingen met de mobiele telefoon, betaalpassen met contactloze functionaliteit en het huidige pinnen. De ondernemers moeten zich wel in het centrum van Leiden bevinden.

Na de proef zullen de deelnemende banken hun eigen oplossingen aanbieden. De zogenoemde wallets voor de Samsung Galaxy Express zijn ontwikkeld, wijken nog wel af van de definitieve versies. Met deze apps kan weinig meer worden gedaan dan het invoeren van een pincode voor betalingen boven de 25 euro. Uiteindelijk verwacht Kater dat ze in de bankapps van de banken geïntegreerd worden. “We krijgen zeker een oorlog tussen aanbieders van online portemonnees. Maar de consument zal uiteindelijk de winnaar aanwijzen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond