Deel dit artikel
-

Terrabyte voorspelt einde traditionele hostprovider

De nieuwe hostprovider Terrabyte Internet Service is onlangs een agressieve campagne gestart. Met bodemprijzen vanaf 25 gulden per jaar bindt Terrabyte de strijd aan met alle bestaande hostproviders.

Terrabyte Internet Service daagt andere providers uit door te zeggen dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met het kunstmatig hoog houden van de prijzen. Terrabyte mag misschien wat hoog van de toren blazen, feit is wel dat het aanbod van de nieuwe firma er anders uitziet dan dat van overige providers. Terrabyte biedt abonnementen aan voor FL 25.00 (met 10MB schijfruimte) of FL 75.00 (met 25MB schijfruimte) per jaar. Ter vergelijking: UUNET levert verschillende abonnementen, met prijzen variërend van FL 120,00 tot FL 960,00 per jaar en biedt daarbij 3MB schijfruimte aan.

De heer E. van der Meulen, webmaster bij Terrabyte, geeft uitleg over deze prijzenslag: 'Terrabyte is van mening dat de huidige hostproviders teveel geld vragen, net zoals dit vroeger, toen er nog geen sprake van echte concurrentie was, bij een grote telecommaatschappij het geval was. De bestaande hostproviders zijn een weg ingeslagen en kunnen niet meer terug. Ze werken in dure kantoorpanden en zijn veel geld kwijt aan reclame in bladen.'

Terrabyte is via de eigen site moeilijk bereikbaar, aangezien adresgegevens ontbreken. Bovendien werken de e-mailadressen op de Nederlandse site van Terrabyte niet. Dat laatste komt volgens Van der Meulen omdat nog niet alle pagina's van de site klaar zijn. 'Dat is natuurlijk heel vervelend, maar wij willen eerst zo snel mogelijk de Engelstalige, Duitstalige en Franstalige versie van de site in de lucht hebben. Die drie taalgebieden omsluiten het grootste marktgebied en hebben daarom momenteel voorrang', aldus Van der Meulen.

Terrabyte verwacht te zullen uitgroeien tot één van de grootste providers, aangezien zij gemiddeld een kleine 120 nieuwe domeinen per dag actief maken. Van der Meulen denkt dan ook dat de huidige hostproviders hun beleid zullen moeten aanpassen, als ze willen overleven. Van der Meulen: 'De hostproviders die ook inbelnummers voor internettoegang hebben zijn nog net van de schrik bekomen door de prijzenslag. Door het kapitaal dat ze vergaard hebben, hebben ze nog wel wat adem, maar dat zal straks waarschijnlijk niet afdoende blijken; een eigen domein met inbelaccount en de kosten van domeinregistratie zullen in de toekomst neerkomen op ongeveer FL12.00 per maand.'

Deel dit bericht

4 Reacties

Murdock

Ik vindt dat de heer van der Meulen het goed doet, want zo de prijzen nu zijn bij alle Providers is gewoon te gek, en gaan gewoon door. Nu kunnen teminste ook de kleine man het internet op, en niet allemaal voor de grote heren. Ik heb zelf ook een Site maar dat staat er te buiten. Ik zou willen zeggen tegen de heer van der Meulen ga door en sterkte.

Marius Savelbergh

Ik wilde toch het een en ander aanvullen de dienst zoals deze hiergepresenteerd wordt. Prijzen in Nederland komen uiteraard niet tot stand door "kunstmatighooghouden". Daarnaast wordt de indruk wordt gewekt dat een onderneming alsTerrabyte dezelfde kwaliteit, services en garanties biedt als genoemdehuidige aanbieder UUNET. Feit is echter dat een onderneming als UUNet eenhoge mate van kwaliteit kan bieden, al is het maar doordat de server inNederland op eigen bandbreedte connecties gehost worden. Ondernemingen als Terrabyte kopen ruimte in bij Amerikaanse bedrijven, indit geval {The Fort Lauderdale Network; http://www.lauderdale.net/ }.Dergelijke ondernemingen zijn door hun positie in staat om hostingaanzienlijk goedkopen aan te bieden. Maar een dergelijke lange afstand kande responssnelheid van de site en tecnhische ondersteuning sterk beïnvloeden.

F. de Haas

Nog steeds die site niet af?En waar zijn dan die Engelstalige, Duitstalige en Franstalige versie van de site ? De link van Terrabyte gaat toch echt naar terrabyte.com. Op .co.uk gebeurt niets, .fr en .nl bestaan niet eens en .de is van iemand anders. Nou, dan kunnen die prijzen best laag zijn, voorlopig kunnen ze mij nog niet als klant verwachten.

R. Stekelenburg

Terrabyte voorspelt einde traditionele hostprovider. Ook ik was erg onder de indruk van deze lage prijzen en besloot 50mb te huren. Nu (5 nov 1999) ligt mijn website al 7 dagen plat!!! Niet alleen mijn website is de dupe geworden van de amateuristische werkwijze van Terrabyte, de eigen homepage is ook niet meer bereikbaar. Bellen naar Terrabyte: geheim nummer, faxen naar Terrabyte: geen verbinding, mailen naar Terrabyte (3X): geen reactie, Terrabyte natrekken bij de KvK: geen resultaat. Conclusie…?? Terrabyte is gevestigt in Hank. Ik kom toevallig ook uit NB en heb mijzelf voorgenomen nog nog 5 dagen te wachten (natuurlijk kan er wel eens iets fout gaan) op een reactie. Krijg ik geen reactie dan zal het een retourtje Hank worden want deze manier van zakendoen staat mij absoluut niet aan. Ik vraag me af hoe het met die andere 'honderden' klanten gaat. Hebben zij wel een reactie gekregen? Weten zij wat er aan de hand is? R. Stekelenburg P.s. kent iemand Dutchwebhosting (www.dutchwebhosting.nl)?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond