Deel dit artikel
-

Terreinwinst voor lokale zoekdiensten in VS

Lokale zoekdiensten winnen steeds meer terrein in de VS. Dat blijkt uit een onderzoek van The Kelsey Group onder bijna vierduizend gebruikers van Bizrate.com. Twee op de drie zegt regelmatig gebruik te maken van lokale zoekdiensten, tegen 1 op de 3 nog geen jaar geleden.

Van de ondervraagden zegt 75 procent dat de kwaliteit van de lokale zoekresultaten flink is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden toen lokale zoekdiensten nog in de kinderschoenen stonden. 64 procent vrouw van de ondervraagden was en 36 procent man; 79 procent gebruikt het internet al langer dan vijf jaar,72 procent zegt te beschikken over een breedbandverbinding. De gemiddelde leeftijd van de ondervraagde was 44.

In februari van dit jaar deed The Kelsey Group een vergelijkbaar onderzoek onder 5000 gebruikers. Toen zei nog maar 1 op de 3 gebruikers regelmatig gebruik te maken van lokale zoekdiensten. 

Eerder deze week kondigde Yahoo aan dat het de mobiele telefoon ook ging inzetten voor lokale zoekdiensten. Dat deed het in navolging van Google dat begin deze maand aandkonigde dat het bezig was met een proef waarbij sms wordt ingezet voor lokale zoekdiensten.

Google en Yahoo bieden al enige tijd lokale zoekdiensten aan op internet. Maar die diensten beperken zich nu nog voornamelijk tot de Verenigde Staten. Bevendien kocht Google eerder deze week Keyhole, een maker van driedimensionale kaarten. Die aankoop kan mooi gebruikt worden voor lokale zoekdiensten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Space

Over 'zoeken' en searchengines gesproken, wat te denken van de 'searchengine' van minister Remkes? Terwijl in kringen van Duitse terrorismebestrijders de twijfel groeit over het nut van rasterfahndung, komt minister Remkes van Binnenlandse Zaken met een voorstel om het systeem ook in Nederland in te gaan voeren. Hiermee krijgt de AIVD onbeperkt toegang tot digitale bestanden, hetgeen gevaren oplevert voor de burger. Lees verder op : http://www.xs4all.nl/~respub/artikelen/rasterfahndungnl.htm  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond