Deel dit artikel
-

Terug bij af

Games van meer dan tien jaar oud blijken nog steeds geld op te leveren.

Prince of Persia kwam oorspronkelijk uit in 1989. Van het zogenoemde platformactiespel werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en er verschenen versies voor elke denkbare spelcomputer. Allereerst kwam het uit op de Apple II, gevolgd door onder meer PC, Macintosh, Amiga, Super Nintendo , GameBoy, Sega Mega Drive, Sega CD, Game Gear en Commodore 64, om er maar een paar te noemen. In 1999 kwam de kroon op het werk met een Prince of Persia 3D-uitgave, die slechts gespeeld kon worden op een voor die tijd krachtige Pentium 233 PC. Nog drie jaar later zijn we echter weer terug bij af met de komst van Prince of Persia op de Nokia 3410. De graphics zijn vergelijkbaar met die van de klassieke Gameboy-versie uit 1991 (zie bijgaande afbeeldingen), alleen de prijs is stukken lager geworden. In 1991 kostte Prince of Persia voor de Gameboy zo'n honderd gulden (E 45 euro). Prince of Persia voor de Nokia 3410 kost E 3 op de mobile portal Freemobile.nl.

Deel dit bericht

2 Reacties

Gamerrrrr

Prachtige ontwikkeling. Jammer dat er nog zo weinig te koop is! Ik heb naast de site die al genoemd werd ook op http://www.o2.nl een paar games gevonden (vb Man in Black, Rainbow Six en ook Prince of Persia). De games zijn beschikbaar voor de meeste Nokia phones! Nog ff en we vergeten te bellen met die telefoon!

Vincent

Het is natuurlijk niet vreemd dat de spellen nu veel goedkoper zijn! Minimale ontwikkeltijd, geen fysiek product (zoals een gb cartridge) en een grotere afzetmarkt (iedereen heeft tegenwoordig wel een mobieltje). Verder vind ik het geweldig dat deze 'old-skool' games weer nieuw leven wordt ingeblazen. Entertainmentbedrijven zouden hier meer op in moeten springen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond