Deel dit artikel
-

Tivo koopt Strangeberry van Arthur van Hoff

update Tivo bracht vrijdag naar buiten dat het op 12 januari jongstleden Strangeberry, een startup van de Nederlander Arthur van Hoff, heeft overgenomen. De transactie is voldaan middels een aandelenruil, waarvan de waarde niet is bekendgemaakt.

Strangeberry is in april 2002 opgericht door Arthur van Hoff (ondermeer bekend als oprichter van Marimba) met Adam Doppelt en Jonathan Payne, en is gevestigd in Palo Alto, Califonië.

Het nieuws kwam naar buiten door een posting van Michiel Frackers (Quotenet, ex-Planet Internet) op zijn weblog , op basis van een document dat het beursgenoteerde Tivo op 23 januari bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC deponeerde. Volgens dit document ontwikkelt Strangeberry nieuwe "entertainment experiences" op televisie, met gebruikmaking van thuisnetwerk- en breedbandtechnologieën. Het gaat om technologie die de ontwikkeling van "broadband-based content delivery services" mogelijk maakt.

Arthur van Hoff licht per e-mail toe: "In het begin van Strangeberry hebben we geprobeerd een project te doen met Tivo. Dat ging niet door omdat het veel te lang zou duren voordat onze software echt in een Tivo terecht zou komen. Met die ervaring hebben wij toen onze technology ontwikkeld die het eenvoudig maakt om nieuwe applicaties toe te voegen aan consumer devices via het Internet. Tivo bleek daar uiteindelijk zeer van onder de indruk, en doordat we Tivo al kenden is het vrijwel meteen van toepassing."

Tivo verwierf bekendheid als een van de eerste digitale videorecorders. Dergelijke recorders bevatten een harde schijf en een elektronische programmagids. Tivo stelt kijkers bijvoorbeeld in staat om hun favoriete programma's of films met favoriete acteurs altijd automatisch te laten opnemen. Het bedrijf breidt nu uit naar &#39 . De Tivo series2 is een knooppunt tussen tv, hifi-installatie en pc.

Een van de investeerders in Tivo is Philips.

25-01-2004: reactie Arthur van Hoff toegevoegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond