Deel dit artikel
-

Top-5 E-mailmarketing

E-mailmarketing

Winnaar: Blinker

  1. Blinker
  2. RapidSugar
  3. Pondres Direct Mail
  4. OMG Mailmedia
  5. Cendris

Paul Neuteboom, directeur Blinker:

Het goed afleveren van een e-mail blijft – voor de hele branche – een uitdaging. "In die zin dat de e-mail ook daadwerkelijk in de inbox van de juiste persoon aankomt", stelt Paul Neuteboom van Blinker. "De technieken van providers om spam te filteren maakt dat soms ook legitieme berichten sneuvelen." Het goed afleveren van e-mail ziet Blinker dan ook als een belangrijk onderdeel van zijn dienstverlening. Afgelopen jaar heeft het bedrijf vanuit dat oogpunt een substantiële investering gedaan in het verzendplatform.

Een belangrijke trend in de dynamische markt van e-mailserviceproviders noemt Neuteboom de doorbraak van sociale media. "Iedere marketeer wil Twitter en Hyves inzetten. Het is nu zaak sociale media en e-mailmarketing te integreren. Zo kan een artikel uit een nieuwsbrief dat gedeeld wordt via de sociale netwerken een groter bereik krijgen." De mogelijkheden van e-mailmarketing nemen zo toe. Ook de slag naar meer relevantie – "daar roepen we al jaren om" – is eindelijk gemaakt, zegt Neuteboom. "Niet iedereen krijgt meer dezelfde boodschap. Berichten worden aangepast op het profiel van de ontvanger."

Voor Blinker was het afgelopen jaar weer net zo’n goed groei jaar als 2009. "Onze omzet zit op drie miljoen euro en we hebben inmiddels veertig medewerkers in dienst. Ook hebben we er dit jaar veel nieuwe klanten bij gekregen." Trots is Neuteboom op de waargemaakte ambitie op kennisniveau: "We geven regelmatig webinars, schrijven white papers, spreken op congressen en delen op die manier onze kennis. Verder volgen twintig medewerkers de post-hbo opleiding cross-dm om onze klanten beter te begeleiden bij de inzet van e-mailmarketing in de marketingmix." Neuteboom denkt dat de markt komende jaren flink gaat bewegen: "De meeste grote bedrijven doen inmiddels aan e-mailmarketing. Nu komt de fase van groeien. De grote shake-out kan beginnen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond