Deel dit artikel
-

TravelPlanet.nl aan onbekende partij verkocht

Reisportal TravelPlanet.nl, de joint venture van KPN en TravelUnie Nederland (TUI), is verkocht aan een nog onbekende partij. Volgens een woordvoerder blijven de vorige eigenaren wel betrokken bij de portal als toeleveranciers. Het is niet duidelijk waarom de naam van de nieuwe eigenaar geheim blijft. "We wilden in elk geval duidelijk maken dat TravelPlanet doorgaat."

Vorige maand meldde het Algemeen Dagblad dat TravelPlanet.nl zou worden verkocht. De portal zou volgens KPN, dat voor vijftig procent eigenaar is, niet genoeg op hebben gebracht. Het AD noemde AMI als de belangrijkste overnamekandidaat.

Een woordvoerder zegt nu dat AMI zeker niet de nieuwe eigenaar is. "Zij blijven wel toeleverancier, net als KPN en TUI. KPN levert netwerken, TUI de reizen en AMI de data-intelligence." Tevens is bekend gemaakt dat Wegener zich bij dit rijtje heeft gevoegd. De uitgever plaatst volgens een meerjarigcontract geregeld aanbiedingen van TravelPlanet in zijn bladen en op zijn websites.

Het is niet duidelijk waarom de naam van de nieuwe eigenaar niet bekend wordt gemaakt. Een woordvoerer zegt dat deze daar zelf om heeft gevraagd. "De berichtgeving in het AD heeft veel ophef veroorzaakt. We wilden met het nieuws laten blijken dat de tent niet dichtgaat", aldus de woordvoerder.

TravelPlanet is één van de drie online kanalen van reisonderneming TravelUnie. Naast TravelPlanet levert TUI ook informatie aan de sites Lastminute.com en Kras.nl. Een derde online kanaal bestaat uit de merkensites van Holland International, Arke en Fit.

Deel dit bericht

5 Reacties

Peter van Dijk

Het schijnt een Franse koper te zijn. Wie weet meer?

R.A. Girbes

Misschien is het wel de nieuwe eigenaar van Newconomy Willem Jan van den Dijssel.

Frank Braton

Brave tongen beweren dat Ton van http://www.tickets.nl hier toch achter zit maar zeker weten doet men het niet omdat hij zelf niet bereikbaar is voor commentaar en TravelUnie misschien wel aast (of aasde) op tickets zelf. Wellicht dat het spreekwoord: 'Vijanden? Als je ze niet bestrijden kan moet je ze in de armen sluiten' hier opgeld doet. Ik zou heel graag willen horen wie hier meer van weet.

Hadik

Tis Wegener

Tim den Haas

Het gerucht gaat inderdaad dat het wegener is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond