Deel dit artikel
-

Twee miljoen groeigeld voor vliegdienst Wingly

Het is een soort recreatief carpoolen, maar dan in de lucht. Dat is de ervaring waarin het Engelse bedrijf Wingly bemiddelt. Nu krijgt het twee miljoen euro groeigeld om te groeien.

Nog geen jaar oud trekt Wingly een paar investeerders van naam aan. De voormalig vice-bondskanselier Philipp Rösler en de ex-CEO van vliegtuigfabrikant Daher Socata en ATR Stephane Mayer. Ook fonds Howzat Partners doet mee. De start-up is actief in Duitsland, Engeland en Frankrijk en wil met het nieuwe geld zijn diensten uitrollen naar andere Europese landen (PDF).

Het bedrijfsidee is vrij eenvoudig: piloten vertellen op Wingly wanneer ze welke vlucht gaan maken en geven aan voor hoeveel passagiers er ruimte is. En tegen welke prijs. Dat kunnen ad hoc ‘pendeldiensten’ zijn, maar net zo goed rondvluchten of excursies in de lucht.

In de afgelopen kwartalen gingen er in totaal 150.000 passagiers mee met de recreatieve vluchten. Tienduizend piloten staan in het bestand. Samen bieden zij nu ruim zestigduizend vluchten aan. Voor hen is dit en passant een niet onaantrekkelijke manier om aan het jaarlijks verplichte aantal vlieguren te komen.

Dit bericht is 9 keer gedeeld

1 Reactie

Fly Aeolus Your Air Taxi

Innovaties zijn altijd goed in de luchtvaart. We weten het uit ervaring. http://www.flyaeolus.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond