Deel dit artikel
-

Twente vraagt Rijk om mee te investeren in MedTech-cluster Twente

Medische technologie is de groeibriljant van de Twentse en Overijsselse economie. Om het Medisch Technisch Cluster Twente door te laten groeien tot een toonaangevende speler in Europa in 2030, is het noodzakelijk dat er nu wordt geïnvesteerd in faciliteiten, kapitaal en ontwikkelkracht.

Deze boodschap kreeg staatssecretaris Mona Keijzer tijdens haar werkbezoek aan innovatiecampus Kennispark in Enschede. De regionale partners nodigen het Rijk uit om mee te investeren in de ontwikkeling van het MedTech-cluster Twente.

Daarmee komt een betere, betaalbare gezondheidszorg dichterbij, evenals de versnelde introductie van nieuwe zorginnovaties, een sterke economische regio, werkgelegenheid op alle niveaus, groei van bedrijven en behoud van talent.

De COVID-19-crisis heeft aangetoond dat het belangrijk is dat Nederland zijn eigen medische supply chain heeft. Ook moeten innovaties snel naar de markt kunnen worden gebracht.

Het TechMed Centre is uitgerust met de modernste infrastructuur. Denk aan onderzoekslaboratoria, preklinische proeftuinen en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen. Die faciliteiten zijn essentieel voor het snel testen van innovaties tijdens COVID-19.

Naast extra capaciteit voor medische labs is er behoefte aan implementatiekracht. Het naar de markt brengen van innovatieve ideeën en het doorgroeien daarvan, vraagt om kapitaal en goede begeleiding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond