Deel dit artikel
-

Twitter en Facebook worden gehoord over vermeende partijdigheid

De Amerikaanse Senaatscommissie voor de rechterlijke macht gaat Twitter en Facebook dagvaarden vanwege vermeende partijdigheid in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.

Beide platforms besloten negatieve onthullingen over de zakelijke activiteiten van de zoon van presidentskandidaat Joe Biden in Oekraïne te blokkeren omdat het om gehackte informatie gaat.

Zes jaar geleden kreeg Bidens zoon Hunter een toppositie bij aardgasonderneming Burisma in Oekraïne. Zijn vader was toen als vicepresident belast met het Oekraïnebeleid van de regering Obama. Biden heeft altijd volgehouden dat hij zich niet bemoeide met de activiteiten van zijn zoon, maar uit e-mails die The New York Times heeft onderschept, blijkt dat het toch anders ligt.

De CEO’s van Facebook en Twitter zullen moeten getuigen over vermeende partijdigheid. Republikeinen roepen al langer dat conservatieve geluiden worden onderdrukt, hoewel daarvoor geen enkel bewijs is aangeleverd. De stemming om Facebook en Twitter te dagvaarden is overigens genomen zonder de 10 Democraten in de commissie.

Twitter heeft al aangegeven voortaan voorzichtiger te zijn met dergelijke blokkades. CEO Jack Dorsey betitelde het blokkeren van het bericht van The New York Post zelfs als ‘onacceptabel’.

De hoorzitting staat los van die van de Senaat Commerce Committee op 28 oktober. Die zal gaan over een belangrijke wet ter bescherming van internetbedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond