Deel dit artikel
-

Twitter introduceert de $cashtag

Gebruikers van Twitter krijgen er een nieuwe term en functie bij. Naast de #hashtag komt er nu ook een $cashtag. De markering verwijst naar berichten over beursgenoteerde bedrijven.

Met een bericht van nog geen 140 tekens kondigt Twitter de nieuwe operator aan. De $cashtag staat een gerichte manier van zoeken toe voor een betrekkelijk klein gebied: bedrijven die in aan de beurs zijn genoteerd.

 

Wie naar een bedrijf wil verwijzen, gebruikt het $-teken en voegt daar de meerletterige beursaanduiding voor die onderneming aan toe. Zo wordt Apple $AAPL, Amazon wordt $AMZN en Google wordt in financiële kringen aangeduid met $GOOG. Het moet ook mogelijk zijn om naar Europese fondsen te verwijzen met de $-aanduiding, maar over de exacte formulering daarvan lijkt nog geen helderheid. Ahold zou $AMS:AH kunnen zijn.

De nieuwe tag werkt als klikbare link op de Twittersite, in clients voor computer en telefoon en ook bij insluitbare searchwidgets.

Het is niet duidelijk of Twitter hiermee een betaaldienst wil kunnen bieden aan financieel analisten en managers van de betreffende bedrijven.

Foto: Katrina Tuliao (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Hedrik

Get a life

NilsR

RT: @Hedrik Get a life

Erwin Boogert

RT @NilsR RT @Hedrik Get a life -> Please RT #winteriscoming $twtr (cc @horse-ebooks)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond