Deel dit artikel
-

Twitter krijgt investering van 200 miljoen

Twitter heeft een investering van 200 miljoen in de wacht gesleept. Het is een flinke verhoging sinds de laatste investering van 100 miljoen dollar. In totaal heeft de dienst nu 360 miljoen dollar weten op te halen.

De investering van 200 miljoen komt met een waardering van 3,7 miljard dollar. Het percentage aandelen dat een investeerder krijgt voor zijn investering is hier direct aan gekoppeld. Het fonds Kleiner Perkins Caufield & Byers is de hoofdspeler in deze investeringsronde.

Ook laat Twitter weten twee nieuwe bestuursleden te hebben binnengehaald: Mike McCue van Flipboard en David Rosenblatt van DoubleClick.

Zelf rept Twitter niet over de exacte hoogte van de investering, maar zowel All Things Digital, dat het nieuws als eerste had en TechCrunch, krijgen het bedrag bevestigd van een woordvoerder bij Twitter.

Het drie jaar oude Twitter kreeg in september nog 100 miljoen dollar aan investering binnen, bij een waardering van 1 miljard dollar. Met het nieuwe verdienmodel, Twitter experimenteert volop met advertentiediensten, lijkt de waardering niet geheel onlogisch te zijn gestegen.

Eerdere investeerders zijn onder meer Benchmark Capital, Union Square Ventures en Spark Capital.

Het is lang niet de enige grote investering die het afgelopen jaar is gedaan. Zo nam bijvoorbeeld Amazon, begin deze maand nog een belang in LivingSocial, een concurrent van Groupon, door in dit bedrijf 175 miljoen dollar te investeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond