Deel dit artikel
-

UATP en Trustly bieden betaaloplossing voor vliegtickets

UATP, een Amerikaanse specialist in reisbetalingen, gaat in Europa samenwerken met het Zweedse fintech bedrijf Trustly. De twee partijen willen de dominantie van creditcards doorbreken in de luchtvaart.

UATP en Trustly hebben hiertoe een oplossing bedacht waarmee luchtvaartmaatschappijen gemakkelijk instant online bankbetalingen kunnen accepteren op hun boekingsplatformen. Volgens UATP worden hierdoor de distributiekosten van luchtvaartmaatschappijen lager. De airlines klagen al langer over ‘dure’ creditcardbetalingen en heffen daarom creditcardtoeslagen. KLM rekent bijvoorbeeld 1,75 procent over de totale reissom, met een maximum van 20 euro.

UATP stelt dat gezien het succes van iDeal in Nederland, de animo voor Europese landen om met bankoplossingen te betalen groot is. “Het is nog te vroeg om te zeggen dat hiermee een eind komt aan de dominantie van creditcards,” zegt een woordvoerder. “Maar alternatieve betaalmethodes worden steeds populairder en wij verwachten dat dit de komende jaren ook in de luchtvaart zichtbaar wordt, zeker met deze samenwerking.”

Verder is het risico op fraude kleiner met de nieuwe betalingsoplossing en hebben airlines minder vaak te maken met chargebacks – het fenomeen dat de klant de transactie bestrijdt, waarna het bedrag wordt teruggestort. Ook denkt UATP dat de conversie omhoog zal gaan, doordat het gemakkelijker wordt voor klanten om te betalen en omdat er geen limiet op bankoverschrijvingen zit zoals bij creditcards.

Trustly is actief in 29 landen, waaronder Nederland, en gekoppeld aan meer dan 190 banken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond