Deel dit artikel
-

Uitgeverij Gawker snijdt in weblogs

Webloguitgeverij Gawker Media heeft wederom een site verkocht. Ditmaal gaat het om Consumerist.com die overgenomen wordt door de Amerikaanse Consumentenbond. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt Een andere kandidaat, de roddelsite Defamer.com wordt te koop gezet.

Het personeel van Consumerist.com is mee verkocht. Mocht Defamer.com een koper vinden, dan behoudt de uitgeverij negen van de vijftien weblogs. Eerder schrapte Gawker Media nog 19 van de 133 banen en zei het geen bonussen meer uit te keren aan zijn personeel. Een tijd geleden werd de stekker getrokken uit het populaire Valleywag.

Directeur Nick Denton laat weten dat de zes blogs die te koop stonden, staan, of overgegaan zijn in andere blogs, slechts een tiende van de totale page views genereerden. De belangrijkste weblogs, waaronder Gizmodo, Gawker en Jalopnik maken dat met hun groei in de afgelopen twee maanden meer dan goed. Hij stipt aan dat de pageviews van Gawker Media, ondanks de economisch slechte tijden, omhoog zijn gegaan met 67 procent naar  259 miljoen in November volgens cijfers van Quantcast.

Bron foto: Nieve44/La Luz (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond