Deel dit artikel
-

Uitstel voor IPTV platform Intel

Chipfabrikant Intel had volgende week op de gadgetbeurs CES in Las Vegas zijn nieuwe over-the-top-dienst willen lanceren, maar het lijkt erop dat de presentatie wordt uitgesteld. Intel krijgt de licenties met partners niet rond.

In navolging van Apple en Google wil ook chipfabrikant de televisiemarkt betreden met een eigen decoder die via breedbandinternet werkt. In het jargon spreekt men over over-the-top. Een abonnement bij de kabelaar is niet nodig.

Maar Intel lijkt tegen dezelfde problemen aan te lopen die eerder al zouden hebben geleid tot uitstel van Apples langverwachte televisie. Volgens The Wall Street Journal ondervindt Intel tegenwerking bij het afsluiten van licenties met zenders. Er zou maar met één niet nader genoemde partner een akkoord zijn bereikt.

Aanvankelijk wilde Intel zijn dienst eind 2012 lanceren, compleet met nieuwe technologieën zoals spraak- en gezichtsherkenning en het gebruik van sociale netwerken. Intel laat zich volgende week wel zien op CES, de jaarlijkse gadgetbeurs in Las Vegas, maar daar zouden de televisieplannen niet meer gelanceerd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond