Deel dit artikel
-

Ultimatum Steve Ballmer aan Yahoo

Als er binnen drie weken geen overeenstemming is, dan komt Microsoft met een vijandig bod op Yahoo. In een brief aan het bestuur van Yahoo slijpt Microsoft-voorzitter Steve Ballmer de messen.

In de brief zegt Ballmer dat Microsoft een ‘genereus’ bod heeft uitgebracht van 31 dollar per aandeel, immers toen een premie van 62 procent op de beurskoers van Yahoo.

Als er niet binnen drie weken overeenstemming is dan gaat Microsoft met een vijandig bod naar de beurs om de meerderheid te krijgen en maakt dan zelfstandig bij een meerderheid het bestuur van Yahoo een kopje kleiner, zo klinkt het dreigend. En dan zullen ook de voorwaarden ongunstiger kunnen uitpakken volgens de Microsoft-baas, te beginnen met de prijs.

De bedoeling was, schrijft Ballmer, om tot een snelle en ‘uiteindelijk vriendelijke’ overname te komen. Maar, zo maakt hij de balans op na twee maanden, het gaat allesbehalve snel met de overnamepoging.

Er is wat beperkt overleg geweest, – waarover we berichtten, maar dit was volgens Ballmer verre van betekenisvol onderhandelen om tot een overeenkomst te komen.

"We begrijpen dat u bijeengekomen bent om alternatieven te overwegen, inclusief alternatieve transacties met andere partijen in de industrie, maar we hebben geen indicatie gezien dat u de directie van Yahoo heeft geautoriseerd om te gaan onderhandelen met Microsoft.

Terwijl ons voorstel toch in feite het enige naar voren gebrachte alternatief is om jullie aandeelhouders een volledige en eerlijke waarde voor hun aandelen te bieden, elke aandeelhouder een stem te geven in de toekomst van de onderneming en de keuze te vergroten voor contentproducenten, adverteerders en consumenten."

Ballmer laat even weten dat de omstandigheden er economisch en voor de internetmarkt niet beter op geworden zijn, en zeker niet voor Yahoo. Die waardedaling volgens Microsoft sijpelde vrijdag al naar buiten waarop de koers van Yahoo daalde. Precies zoals het Microsoft goed uitkwam. Ballmer schrijft nu dat de aandelen van Yahoo in de zoekmarkt en in de hoeveelheid pageviews aan het dalen is.

Daarmee wordt het eerder gedane bod in feite nog gunstiger, zegt Ballmer. Dus is het hoog tijd om serieus te gaan onderhandelen, ook gezien de voordelen voor het personeel. Yahoo doet er goed aan om deze mogelijkheid niet te laten passeren, vindt Ballmer.

Het bod van 31 dollar per aandeel Yahoo, te betalen in aandelen en geld, was bij het uitbrengen ervan nog 44,6 miljard dollar ward en inmiddels nog 40 miljard. Yahoo wil wel 50 miljard hebben.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond