Deel dit artikel
-

Unico Glorie lid Raad van Bestuur Endemol

Unico Glorie wordt per 1 april lid van de Raad van Bestuur van Endemol. Daar zal hij verantwoordelijk worden voor de activiteiten op het gebied van interactieve media en telefonie. Als gevolg van zijn benoeming vertrekt Glorie bij online entertainment-bedrijf Jamby, dat hij mede heeft opgericht.

Glorie (37) zegt hij op zich geen reden had om weg te gaan bij Jamby . "Er waren juist mooie nieuwe projecten gestart bij Jamby, maar zo'n mooie aanbieding als ik kreeg van Endemol krijg je niet snel nog een keer." Het besluit om voor Endemol te gaan werken en Jamby achter zich te laten was dan ook "een persoonlijke keuze", die volgens hem is gemaakt in goed overleg met mede-oprichter van Jamby Adam Curry.

Glorie zegt dat ook de zakelijke belangen die hij nog heeft bij Jamby afgebouwd gaan worden, zodat hij zich kan concentreren op het werk voor Endemol, maar ook om belangenverstrengeling te voorkomen. Glorie: "Endemol was vroeger klant bij Jamby en dat wordt het in de toekomst misschien weer." Glorie blijft wel commissaris bij Ilse Media Groep, omdat dat volgens hem prima gecombineerd kan worden met zijn nieuwe functie.

Zijn er al concrete plannen voor de invulling van de nieuwe baan bij Endemol? Glorie zegt dat het daarvoor nu nog te vroeg is. Hij verwijst naar de eerder bekend gemaakte plannen van Endemol omtrent interactieve televisie en 3G-telefonie en zegt: "Daar ga ik zeker een strategische rol in spelen."

Deel dit bericht

8 Reacties

A.Treur Jr.

De bekende appel valt ook in medialand nooit ver van de boom. 3G platforms, strategisch beleid. Prachtig, maar we (Glorie) zijn weer terug bij het begin. Eindelijk ziet men de convergentie, wellicht zelfs contaminatie van de verschillende platforms in het universum waar het allemaal mee moet beginnen… settopboxjes en I-tv. Succes Unico!

mark

Een tijd gelden ad Unico de keuze tussen onder andere Jamby en Endemol. toen koos hij voor Jamby. Dat hij nu naar Endemol gaat, moet volgens mij worden gezien in een groter kader. Jamby zelf zou een mooie aanvulling zijn op wat Endemol nu heeft op interactief gebied. Voor jamby zou dit kunnen betekenen een doorbraak op internationaal niveau. Misschien is het wel allemaal dagdromen wat ik nu opschrijf, maar mijn onderbuikgevoel laat mij dit opschrijven. Trouwens, er staat meer te gebeuren met Endemol. Het gonst in ieder geval van de geruchten. Zo zou een terugkeer op de aandelenmarkt ook niet moeten worden uitgevlakt. tot slot wil ik Unico veel succes wensen bij Endemol. Er zit daar geen verborgen gangster onder de aandeelhouders. Weet iemand overigens hoe het thans staat met de overdracht van de aandelen van Simon Cavendish aan Curry en Glorie, waartoe hij door de rechter is opgedragen?

alan greenspan

Mark, Je meent toch niet serieus dat Endemol hem een plaats in de RVB aanbiedt om de overname van Jamby zeker te stellen? Mijn interpretatie van dit verhaal is dat Jamby op korte termijn gaat omvallen.

mark

Alan, Sorry wanneer ik die indruk bij je heb achtergelaten. Unico kennende heeft hij de job geheel en al aan zijn eigen kwaliteiten te danken. Dat hij nu ook meer inzichten in de digitale wereld heeft, heeft alleen maar in zijn voordeel geholpen. Immers zoals ik al in mijn eerdere reactie aangaf, Endemol had Unico al eerder binnen de deuren willen hebben. Ik vind het wel heel wat dat jij durft te stellen dat Jamby binnenkort omvalt. Waar stol je die gedachte op? Ik verwacht dat Jamby binnenkort binnen de gelederen van Endemol kan worden verwacht. Misschien dat Jamby financieel niet een succes is geworden van het niveau waarop men had gehoopt, de organisatie heeft wel een hoop kennis met breedband en wat je er ook van denkt, dat is wel wat waard. Helemaal nu de focus van Endemol voor een deel op mobiele en interactieve applicaties ligt. Tot slot, en dat is meer algemeen, laten we een keer ophouden met voorspellingen van bedrijven die gaan omvallen. Laten we er een keer positief tegenaan gaan kijken. Wanneer we allemaal (trachten) dit te doen dan wordt de wereld een veel leukere plek.

A.Treur Jr.

Een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ik deel de mening van 'Greenspan' dat Jamby op korte termijn zal omvallen tenzij… Wat zeker is dat de kennis binnen Jamby interessant kan zijn voor Endemol lees Telfonica.

Markus

Wat heeft Jamby zoal gepresteert de afgelopen tijd? Nul , niks. Kennis bij Jamby? Bij jamby weten ze hoe je met een beetje HTML een weblog moet maken en dat je op een matrasje onder het genot van een toetertje hele mooie dingen kunt verzinnen , maar echt iets maken? Nee dat lukt niet en zal ook nooit lukken. Wat Endemol in Unico ziet is mij een raadsel, dit moet toch op basis zijn van zijn pre-Jamby tijdperk want ik heb de goede man nog nooit iets zinnigs over het medium internet horen zeggen maar van TV weet ie denk ik wel wat. Dus vandaar de aanstelling. Dat Endemol interesse zou hebben voor Jamby is een volkomen misvatting. Jamby heeft namelijk nog nooit 1 gulden verdiend en nog nooit iets aansprekends gemaakt. De kans dat de geldmachine Endemol zoiets koopt lijkt mij uitgesloten tenzij Curry zelf een paar miljoen bij lapt…. Maar zelfs dan wat moet je met Jamby? Het kan niks en het kost alleen maar. Nee het vertrek van Unico betekent dat Curry eindelijk eieren voor zijn geld gaat kiezen door gewoon de stekker uit Jamby te trekken! Kom op Adam je kan het wel en wees niet bang voor de media enzo want de grootsten der aarde verliezen wel eens geld en aanzien. De kunst is om dat op tijd in te zien.

Taco

Hallo Mark Welke kennis? Ik heb hier breedband, weet jij wat voorbeelden van Jamby die voor een gemiddelde gebruiker boeiend zijn. Misschien heb je wat links over geslaagde toepassingen van Jamby? Ik ben oprecht benieuwd. (Ik heb wel eens wat geprobeerd van ze maar dat werkte niet.)P.S. Volgens mij voldoet de huidige breedband helemaal niet voor streaming media. En glasvezel kan je voorlopig afschrijven. (Zie recente berichten) Natuurlijk zijn er toepassingen te bedenken die lucratief zijn en gebruik maken van zowel tv als internet (geen streaming media) en telefonie (sms).

Werner

De drijvende creatieve kracht achter Endemol, John de Mol, is genoodzaakt zich geheel op de buitenlandse activiteiten te richten. Daarom heeft men voor de NL markt dringend behoefte aan een man die onze TV industrie goed kent. Daar hebben ze aan Glorie misschien geen verkeerde. Endemol roept interactieve TV: daarmee bedoelen ze tv-programma's met daarbij dure telefoon en sms-diensten. (…ingekort door redactie…) Taco: zelfs met 40K/s is streaming video inmiddels redelijk goed te bekijken, maar bedenk wel dat encoding een vak apart is: je moet professionele apparatuur gebruiken. Siso: Shit-In-Shit-Out geldt bij streaming nog meer dan bij TV want content moet voor smalband tot wel 5000x gecompressed worden en elke onnodig bewegende pixel (ruis bijvoorbeeld) is daarbij een groot probleem.Je moet een paar jaar ervaring als "compressionist" hebben om hoge kwaliteit video voor smalband en breedband te kunnen encoderen. Een voordeel: Content op Internet hoeft bijna nooit full-screen te worden getoond. Het Internet en de PC zijn als medium niet geschikt als TV zender, dus niet geschikt voor films, series en gameshows. Het is wel geschikt voor kortere en interactieve momenten, en daarbij mag streaming content bijvoorbeeld maar een achtste of kwart scherm gebruiken. Een nadeel: Een PC monitor heeft de resolutie van een HDTV, dus je norm moet eigenlijk hoger liggen dan de huidige broadcast norm die bij de omroepen wordt gehanteerd. Een goede compressionist kan beter-dan-DVD-kwaliteit materiaal encoderen met 300 tot 700Kbit/s, afhankelijk van het type content en de gehanteerde norm. Hij of zij kan dit in elk gangbaar streaming formaat: QuickTime, RealVideo, Windows Media en straks ook MPEG-4. Ik heb thuis een kabelmodem van @Home, en kan daar deze kwaliteit streams met gemak bekijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond