Deel dit artikel
-

UPC test mobiel internet voor consumenten

Kabelbedrijf UPC rondt een kleine test af met mobiel internet voor consumenten. Zo’n 450 klanten van de kabelaar hebben al in december een simkaart voor het netwerk van Vodafone gekregen.

UPC bood al zakelijke abonnementen voor mobiel internet aan. UPC wilde aan Emerce niet vertellen hoeveel dat er zijn. De variant voor consumenten laat langer op zich wachten. Woordvoerster Maaike Scholten: “Wat we hebben getest is het administratieve deel, technisch is het immers niet zo ingewikkeld. De 450 klanten hebben we zelf benaderd.” De test betrof alleen het gebruik van een simkaart in laptop of tablet.

De kabelaar, die de test in heel Nederland uitvoert, kan nog niet zeggen wanneer mobiele abonnementen aan consumenten worden aangeboden.

Er is ook nog geen gebruikgemaakt van het eigen mobiele netwerk, waarvoor samen met Ziggo-frequenties werden aangekocht in de 2,6GHz-band. Bestaande telefoons en tablets ondersteunen deze frequenties nog niet.

Deel dit bericht

3 Reacties

Arnoud

Leuk dat jullie ons nieuws lezen, nabellen en vervolgens net doen alsof jullie het zelf gevonden hebben. Hier de link dus naar het bronartikel: http://twk.rs/njoX

Is nog wel een foutje in geslopen bij jullie. De test begon weliswaar in december, maar nog niet alle testers hebben hun simkaart ontvangen. Het is een kleinigheid.

Redactie Emerce

Het is maar goed dat we nabellen, want wat er stond was niet juist.

john voorts

Raar dat ze eigenlijk niets met hun eigen frequentie doen terwijl die juist uitermate geschikt is voor mobiel internet. http://www.internetvoortablet.nl/upc-test-mobiel-internet/201

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond