Deel dit artikel
-

URMusic maakt doorstart middels EuropeanMusician.com

Het vorig jaar door Twinning verstoten URMusic maakt een doorstart. Onder de naam Europeanmusician.com verkoopt ondernemer Joep Egmond muziekinstrumenten online. Volgens Egmond is het businessplan wel drastisch aangepast: Geen eigen 'virtual-community' meer, maar partnerships met reeds bestaande muziekcommunities moeten de winkel dragen.

"Het businessmodel van URmusic.com "werkte" gewoon niet. Mede door het slechte investeringsklimaat van vorig jaar en de veel te (technisch) ingewikkelde kruisbestuiving tussen shop en community en een veel te zwaar marketingbudget, waren we ten dode opgeschreven", schrijft Egmond in een persbericht.

Europeanmusician.com was al een tijdje in de lucht, maar is nu officieel aangekleed met nieuwe software. De makers van de site hebben goed geleerd van het debacle van URMusic, zo laten ze weten. Het plan om het hele e-commercetraject zelf te willen doen, is verlaten. Overeenkomsten met reeds bestaande muziekcommunities en strategische partners moeten nu het werk doen.

Vorig jaar was URMusic de eerste Twinning-deelname die in financiële moeilijkheden kwam. Twinning besloot niet langer in het bedrijf te investeren, wat directeur Egmond teleurstelde. Indertijd kon hij de extra benodigde financiering wel bij elkaar krijgen, zei hij bij die gelegenheid.

Deel dit bericht

2 Reacties

Emmie van Halder

Misschien dat aansluitend bij een goed lopende amerikaanse muziek site, zoals Community Musicians een goede oplossing kan zijn. Zij hebben geld, veel expertise en een ruime naamsbekendheid in de VS. Hun site bestaat al drie jaar en groeit alleen maar.

Andy Kalbvleesch

Joep is still going strong. Knap staaltje doorzettingsvermogen en geloof in een idee. Misschien gaan we dat de komende tijd vaker zien. Het idee moet een beetje bijgesteld worden maar de echte vechters komen er toch wel. Ik blijf je in de gaten houden Joep. Succes en je kent me vast nog wel. Andy.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond