Deel dit artikel
-

Vacatures voor social media-experts nemen toe

Het aantal vacatures voor Marketing & Communicatiefuncties is in de laatste acht maanden met negentien procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De zwaarste klappen vallen in de branche financiële dienstverlening met een daling van 46 procent. Lichtpuntje: een stijgende vraag naar sociale media-experts.

Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de Marketing & Communicatie arbeidsmarkt, derde kwartaal 2012 van Randstad-dochter Yacht.

De rol van social media voor de communicatie- en marcomprofessionals wordt volgens dit bureau steeds belangrijker. Professionals met ervaring in het opzetten en uitrollen van socialmediaprogramma’s zijn gewild in de markt, met name als ze goed inzichtelijk kunnen maken wat het oplevert.

Voor het overige is de markt somber gestemd. De oorzaak voor de stevige daling in de financiële dienstverlening heeft volgens onderzoeker Michel Verdoold alles te maken met de effecten van de economische crisis en de onzekerheid die daarmee samenhangt.

Het aantal vacatures voor Marketing & Communicatie hoogopgeleiden bleef in het tweede kwartaal van 2012 overigens vrij stabiel. In de eerste twee maanden van het derde kwartaal is echter een stevig verval te zien. Van juni tot juli 2012 is de daling twintig procent en van juli op augustus nog eens twintig. Dat is dat een minder groot verval dan vorig jaar.

Ten opzichte van 2011 is het aantal print en online vacatures binnen de overheid met 28 procent gedaald. Socialmediastrategen worden weer wat meer gevraagd binnen de overheid.

Uitgesplitst naar specialisatie is hetzelfde beeld te zien als eerdere kwartalen: de marketingvacatures dalen het minst: min veertien procent. Er worden drie procent minder communicatiefuncties aangeboden en de marcom-functies worden het hardst getroffen met een daling van 34 procent.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Jeroen

En dan te bedenken dat er toch al ruim 3000 social media experts in Nederland zijn.

http://bertrams.net/2012/06/nederland-telt-3-013-social-media-experts-en-6-382-adviseurs/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond