Deel dit artikel
-

Vakbeurs ademt e-business en communitygevoel

Virtual Community Network lanceert het webportaal MyCity.com voor 50.000 Amerikaanse steden en dorpen en Xerox presenteert interessante nieuwe business-oplossingen tijdens de vakbeurs Internet World . Jan Libbenga doet hiervan verslag vanuit New York.

De vakbeurs Internet World lijkt dit jaar groter dan ooit en elektronische handel domineert de beursvloer. Zeer veel aandacht krijgen diensten waarmee gebruikers informatie kunnen delen. Zo demonstreerde Xerox Office Solutions FlowPort, een werkstroom oplossing, waarbij documenten van scanners, printers en faxen automatisch ingelezen worden en via e-mail onder collega's worden verspreid. Maak een kopietje op de kopieermachine en het document kan meteen door iedereen bekeken worden. Goedkoop is deze technologie echter niet: 7000 dollar per server. Dat is dan nog zonder de aangepaste apparatuur. Bedrijven moeten al gauw rekening houden met een investering van ten minste 50.000 dollar.

Ook andere bedrijven tonen oplossingen voor werkgroepen, waaronder televergadersoftware (Contigo en PlaceWire) en het virtuele kantoor (WebEx). WebEx gaat zijn diensten voortaan ook aanbieden via de site van Intuit , de fabrikant van financiële software.

De beroemdste franchise organisatie ter wereld is zonder twijfel McDonalds, maar nu is er een Internet variant. Tijdens Internet World werd deze week MyCity.com gelanceerd, een webportaal voor 50.000 Amerikaanse steden en dorpen. Gebruikers kunnen via de site informatie over hun woonplaats opvragen, van culturele gegevens tot het laatste sportnieuws. MyCity.com biedt ook gratis e-mail en thuispagina's. Bedrijven kunnen voor 40 dollar per maand ruimte bij MyCity.com huren.

De sites worden op franchisebasis geëxploiteerd door derden, waaronder uitgeverijen van lokale kranten. MyCity.com wil minimaal 500 managers aanstellen om franchise contracten af te sluiten. In de VS bestaan al wel websites voor grote steden, maar die zijn meestal door een grote organisatie opgezet. MyCity.com hecht daarentegen veel waarde aan 'grass roots', de betrokkenheid van de lokale gemeenschap. De eerste website van MyCity gaat begin volgend jaar van start. Op www.vcn.net is alvast een voorbeeld te zien.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton Verkerk

Zojuist teruggekeerd van dezelfde beurs. Ik weet niet of er elke dag een verslag is geplaats en of ook nieuw trends en visies zijn neschreven. Is er b.v. gesproken over de internet radio; internet by power -electricity. de blackbox en de opkomst van homenetworking. Kozmoo. Ik noem maar een paar zijstraten.Of wellicht kunt u aangeven waar ik eventueel deze verslagen kan herlezen om op te reageren!?.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond