Deel dit artikel
-

Van Lierop wordt topman digitaal bij FD

Joris van Lierop verruilt zijn baan als uitgever bij NU.nl voor een nieuwe functie bij FD Mediagroep. Per 1 juni gaat hij zich bezighouden met de doorontwikkeling van de digitale activiteiten van FD Mediagroep.

In zijn nieuwe functie als director digitale uitgeverij en product ontwikkeling, is Van Lierop onder meer verantwoordelijk op dit vlak voor de titels Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio behoren.

Na drie jaar bij NU.nl, gaat Van Lierop andere mediavormen dan enkel online, volgens eigen zeggen ‘versterken met digitale producten en diensten waarmee nieuwe inkomstenstromen worden gegenereerd’. In andere woorden: krant, radio, online en evenementen moeten op digitaal vlak meer geld in het laatje brengen.

De man die bij NU.nl verantwoordelijk was voor verschillende ontwikkelingen op het gebied van mobiel en online, moet op zijn nieuwe stek de groei versnellen door de digitale roadmap uit te stippelen.

Jacques Kuyf, algemeen directeur FD Mediagroep:  "De digitale component neemt sterk aan belang toe in onze onderneming. Dat betekent niet alleen iets voor onze producten, maar ook voor onze processen en business modellen."

Van Lierop werd begin 2007 uitgever van NU.nl. Daarvoor was hij bij Kluwer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diensten voor de B2B-markt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Henk

Wordt een grote uitdaging voor Joris om bij FD digitale inkomsten te genereren met kleinere titels, aangezien hij komt van een titel die uitsluitend op CPM basis inkomsten heeft icm een enorm marktaandeel.In Duitsland heeft hij nu.nl niet op de kaart kunnen brengen. En wat FD betreft, die lijken de boot te hebben gemist.Kortom: een hele grote uitdaging voor beide partijen. Desondanks succes gewenst

Ron Emmerink

Super stap Joris, van harte. Als ex collega kan ik aangeven dat Nu.nl door Joris weer op de kaart is gezet. Dit gaat bij FD zeker weer lukken, en een uitdaging is altijd goed. Heel veel succes!

Frans Jan Boon

Congrats Joris, met deze mooie uitdaging.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond