Deel dit artikel
-

VentureBuilders koopt Fashiolista

Start-up Studio VentureBuilders uit Amsterdam koopt een van de grootste internationale sociale netwerken die Nederland kende: Fashiolista.

Op het hoogtepunt in 2015 had Fashiolista twee miljoen actieve leden en stond het internationaal in de kijkers. Het was, en is nog steeds, een social netwerk waar de leden foto’s over mode en accessoires met elkaar delen. In dat jaar besloot de leiding echter niet meer in het platform te investeren en het netwerk verzandde.

Vandaag maakt VentureBuilders bekend dat het het sociale netwerk heeft gekocht. Financiële details worden niet bekendgemaakt. Een van de verkopers is oprichter Joost Nauta, die wel doorging met de bureaukant en Fashiolista Agency uiteindelijk voortzette als influencer marketing agency.

Dat juist deze partij de overname doet, is niet helemaal verrassend. Een van de oprichters van Fashiolista, Thijs Goos, is ook betrokken bij start-up studio.

De fashioncommunity staat nu onder leiding van Martine de Ridder, tot voor kort werkzaam bij Business Models Inc.

De Ridder tegen Emerce: “Fashiolista was een begrip in de internationale modewereld. VentureBuilders hebben alles gekocht: het IP, de technologie, het merk en de gebruikersdatabase. Met dit platform maken we fashion social. Die plek wordt niet door een andere partij ingevuld. Instagram wel, maar dat is geen modespecialist.”

De site heeft nooit echt stil gelegen, maar was bij gebrek aan aandacht onder een laag stof terecht gekomen. “De gebruikers bleven wel content creëren”, al liggen de gebruikersaantallen niet meer in de miljoenen maar in de tienduizenden.

Op dit moment formuleren De Ridder en team VentureBuilders de strategie voor de komende periode. De sterke SEO-positie en het grote gebruikersbestand vormen het startpunt van de reanimatie.

Foto: Mikael Colville-Andersen (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

piet

5 vrouwen in het team verder allemaal grijze muizen en oude lullen. Ben benieuwd of die het voor elkaar krijgen bij de jeugd aan te slaan.

Martine - Fashiolista

Hoi Piet! Leuk dat je een kijkje op de website hebt genomen. Omdat de overname vrij vers is, zijn wij er nog niet aan toe gekomen om de team-pagina aan te passen. Wij zullen dit zeer spoedig gaan doen, dank voor je oplettendheid!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond