Deel dit artikel
-

Versatel mikt op 100.000 voetbal-abonnees in 2005

Versatel verwacht voor het eind van dit jaar 100.000 abonnees te hebben voor haar videodiensten, waarvan live eredivisievoetbal het belangrijkste onderdeel is. Het bedrijf investeert 170 miljoen euro in het uitrollen van haar tv-diensten. Versatel maakte vandaag haar jaarcijfers over 2004 en plannen voor 2005 bekend. De telecom-aanbieder boekte een omzetgroei van 30 procent naar 600 miljoen euro. Het nettoverlies daalde naar 24,4 miljoen euro.

Versatel kocht de live voetbal-rechten voor drie jaar voor een bedrag van 30,5 miljoen euro per jaar. Het bedrijf mikt tot het einde van dit jaar op meer dan 100.000 abonnees voor haar videodiensten en op meer dan 500.000 abonnees ten tijde dat de voetballicentie afloopt in augustus 2008.

Het investeringsbudget voor de triple play-diensten (telefonie, internet, televisie) in Nederland bedraagt dit jaar 170 miljoen euro, inclusief de benodigde IP-gerelateerde investeringen in het netwerk voor ongeveer 1 miljoen klanten, en de direct aan klant verbonden investeringen voor ongeveer 250.000 tot 300.000 abonnees. De investeringen per klant bedragen circa 500 euro.

Versatel is van plan om het triple play aanbod te lanceren volgens een ’bouwsteen-model’, met breedband internet als de basis. Spraak- en videodiensten (TV, video-on-demand, voetbal) worden in lagen aan deze basis toegevoegd. Versatel’s videodiensten worden exclusief aan zijn klanten aangeboden en worden geleverd via de huidige televisie en/of pc van de klant.

Versatel zegt dat het gebundelde aanbod de beste waardepropositie voor de klant garandeert, maar is van mening dat de klant door de bouwsteenmethode gemakkelijker instapt, omdat hij dan het moment bepaalt waarop hij de video- en telefoniediensten van zijn huidige provider opzegt.

Lees ook het commentaar van Michiel Frackers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Harry G De Lange

Hmmm. Versatel komt met een verouderd platform van Samsung aanzetten dat te vergelijken is met DVB over IP. Terwijl de hele wereld kiest voor IP TV oplossingen van Microsoft en Apple. En ondanks dat Versatel een eigen netwerk heeft is dit bij lange na niet voldoende voor 100.000 kijkers a la carte. 100.000 kijkers x 2Mbps = 200Gbps…  Misschien heeft Versatel iets aan dit rapport? http://www.jet-stream.nl/nieuws/ConnectedHome_2010-2015.pdf

sjabba

kijk op http://sphackr.kicks-ass.org/ hier is gratis eredivisie voetbal te volgen via een nieuw systeem p2p genaamd…hoe meer mensen kijken hoe beter het beeld..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond