Deel dit artikel
-

Verzet tegen faillissement Moxmo afgewezen

De rechter heeft het verzet van de directie tegen het faillissement van Moxmo afgewezen. Daarmee blijft het faillissement dus van kracht. Dat heeft curator Evert-Jan Boot van Van Rossem Advocaten in Amsterdam aan de redactie van Emerce laten weten.

Volgens Boot is het management van Moxmo er niet in geslaagd voldoende financiele middeken bij elkaar te krijgen, maar heeft het nog wel de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Dat betekent dat Boot de failliete boedel van Moxmo nog niet kan verkopen. Wel hebben zich inmiddels verschillende geinteresseerde partijen gemeld bij Boot. Moxmo ging begin augustus failliet. Het faillissement werd uitgesproken nadat het personeel dat had aangevraagd. Zij werden al een tijd niet meer betaald.

Moxmo ging eind 2001 van start met een methode om kleine betalingen bij webwinkels mogelijk te maken. Het ontwikkelde een methode om met de mobiele telefoon te betalen, deze ’mobiele portemonnee’ is via de website van Moxmo te beheren. De klant kon deze portemonnee opwaarderen vanaf zijn bankrekening. Wie op een site via Moxmo wilde betalen, boekte geld over via zijn mobiele nummer en een persoonlijke Moxmo-pincode.

Sinds de start van Moxmo konden mensen met hun mobiele telefoon betalen bij honderd (online) winkels, waaronder Kadoshop.nl en Belcompany. Bij Moxmo was geen sprake van abonnementsgeld. Ook leek een deal voor sms-diensten met het toenmalige HMG (tegenwoordig RTL Nederland, redactie) voor de talentenshow Idols een belangrijke doorbraak voor Moxmo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond