Deel dit artikel
-

[Video] ‘Online uitgeverijen staan onder druk’

“Online uitgeverijen staan onder druk als je kijkt naar de traditionele manier van uitgeven. In die zin dat er een verandering moet komen.” Edouard Leeuwenburg, manager afdeling online productontwikkeling van De Telegraaf ziet dat als een uitdaging met ‘een goede kans van slagen bij ‘De Telegraaf’.

"Het advertentiemodel, zeker bij adverteerders, verschuift van branding naar performance based." Hij vervolgt: "Je maakt de brandingpropositie interessant zodat de adverteerder waar voor z’n geld krijgt." Aan de andere kant, zo geeft Leeuwenburg aan: "Je kijkt bij performance based campagnes niet alleen naar de performance voor de adverteerder, maar ook voor jezelf. De uitgever wordt er op afgerekend."

Volgens Leeuwenburg doe je er goed aan om vooraf te weten wat de mogelijke respons is. "Een campagne waar niemand op zit te wachten, op ons netwerk, met een conversie van 0,01 procent, kost ons veel bandbreedte en het resultaat is er niet naar."

Zijn oplossing: zoveel mogelijk over de doelgroep te weten te komen.

Edouard leeuwenburg is geïnterviewd door Jos Schelfhout hij is Partner van Navigator Network Executive Search.

Deel dit bericht

5 Reacties

Nick bla

pfffffff, wees eens to the point. Waar gaat dit over….Preformance based is top maar geloof me branding campagnes zijn nog nooit zo groot geweest op internet. Al is het maar omdat techieken die nooit eerder beschikbaar waren nu wel aanwezig zijn.  Voor dat je je doelgroep gaat analyseren lijkt me het niet geheel onverstandig om je portal een facelift te geven en wat betere banner posities te creeren. Ga je gelijk 10% meer verdienen 🙂

Peter

Idd zeg…open deuren, geen nieuws, geen toegevoegde waarden, geen schijnend licht, ofwel niet wakker genoeg…weggestemd!

Gijs Vroom - Emerce

@ Nick "Branding campagnes zijn nog nooit zo groot geweest"? Ik hoor alleen maar kommer en kwel over banner advertising, of bedoel je iets anders? @ PeterAltijd makkelijk om te zeggen dat het niks is. Maar wat zou je dan adviseren voor de Telegraaf? Wat moeten ze doen?

derek

@nick bla Verklaar je nader met die technieken. Daarnaast denk ik niet dat iemand bij de Telegraaf uitgebreid uit de doeken gaat doen waar zij mee bezig zijn. Wat betreft online uitgeven denk ik dat zij aardig voorop lopen ook gezien de (internationale) prijzen die ze inmiddels winnen met dit idee. Kun je van andere uitgevers niet zeggen. Is tenminste "value for money" voor een adverteerder. Moet nog veel uitgevers meemaken die dit soort initiatieven succesvol op poten zetten. Om in de termen van groot literair 'connaisseur' Barry Stevens te blijven: Vooral doorgaan zo!  

Mark

Mmm … omdat iemand van de Telegraaf dit meldt is het nieuws? Al enkele weken las ik op http://www.rethinkingmedia.nl over een uitgebreid onderzoek door het Bedrijfsfonds van de Pers naar de online advertentiemarkt. lijkt mij dat Emerce dat beter had kunnen oppikken op de achterhaalde mening van een Telgraafmeneer zit niemand te wachten…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond