Deel dit artikel
-

[Video] TNT richt pijlen op ondersteuning webshops

TNT investeert strategisch in eigen webshops en overnames van bedrijven die zich richten op software of logistieke zaken voor webshops. E-commerce zorgt voor meer pakketjes. Dat zou de daling van omzet in brieven moeten kunnen goedmaken.

Bij TNT is de omzet uit online 5 procent van het totaal. Dat moet over 5 jaar 10 procent zijn. De omzet in brieven daalt met 5 procent per jaar. Daarvoor in de plaats komt voor TNT het vervoeren van pakketjes.

Emerce sprak met Ger Jacobs, Commercieel Directeur TNT Post.

TNT focust op brede ondersteuning van webshops from Redactie Emerce on Vimeo.

Ger Jacobs is geïnterviewd door Hans Voorn van Jaap.nl.

Deel dit bericht

3 Reacties

Erwin

Op zich een logische stap van TNT. Alleen vraag ik me af of iedere webshop zich nu de vraag moet stellen of ze nog willen versturen via TNT. Voor TNT is het eenvoudig om te zien welke concepten aanslaan in de online markt, mits deze webshop TNT als vervoerder heeft. Dus gebruikt TNT deze informatie om nieuwe initiatieven te lanceren?

Bert Jansen

Maar wat ik uit het interview hoor doet TNT het vooral samen met hun klanten. En bij de concepten die ik van ze zie is dat ook zo. Kijk maar naar hun foto-, kaarten- en tijdschriftenservice. Dat doen ze allemaal met samen met hun klanten. Ik ken toevallig ook hun Sjopze webwinkel. Daar laten ze hun eigen klant op die webshop adverteren met leuke aanbiedingen. En ook zorgen ze ervoor dat de traditionele Retailer versneld met hulp van TNT op het web zit. En dat levert weer pakjes op. Ook logisch.

Hendrik-Jan

Je kunt je afvragen waarom TNT niet eerder tot dergelijke acties gekomen is. Overigens verbaas ik mij er nog altijd over dat de bezorgdiensten op kantooruren zich melden met de pakjes bij de woonadressen. Vervolgens komen ze de volgende dag op hetzelfde tijdstip nog een keer langs en stoppen dan pas de mogelijkheid om het pakje af te halen bij het postkantoor tijdens kantooruren in de brievenbus. Terwijl volgens mij de betreffende persoon veel beter benaderd zou kunnen worden waar hij op dat moment is, op het werk dus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond