Deel dit artikel
-

Videosite Dailymotion wil geld Nederlandse adverteerder

De ‘Europese Youtube’ Dailymotion moet geld gaan verdienen en vraagt reclamenetwerk Hi Media om in Nederland de exploitatie voor zijn rekening te nemen.

Hi Media sluit een meerjarig exclusief contract met Dailymotion voor Nederland, Duitsland en België (PDF). Het bedrijf gaat lokale adverteerders peilen of ze met display- en videoreclame hun commerciële boodschap op de videosite willen vertellen.

Dailymotion is op zijn eigen site niet al te inhalig richting adverteerders. Een mager contactformuliertje en een lege pagina met case studies laten zien dat het bedrijf zich nog ongemakkelijk beweegt op de volwassen mediamarkt. Vermoedelijk besteedt het om die reden de exploitatie uit aan Hi Media.

Hi Media zegt dat de videosite 60 miljoen unieke bezoekers op de site verwerkt. Dailymotion houdt het zelf op 45 miljoen.

De reclame-exploitant werd in Nederland actief toen het in 2009 Adlink kocht.

Het Franse telecombedrijf Orange gaf Dailymotion in januari een forse kapitaalinjectie tegen een waardering van 120 miljoen euro. Orange koopt 49 procent van de aandelen met het recht om de rest van de aandelen in 2013 te kopen.

Ook Dailymotion en Hi Media zijn van origine Franse bedrijven.

Foto: mcfarlandmo (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Hi-media Nederland

Ter informatie: Dailymotion.com heeft een speciale site http://advertising.dailymotion.com/ met daarop de totale mediakit!

Bart Zoetmulder

De prachtige mediakit staat op de site. De url: http://advertising.dailymotion.com/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond