Deel dit artikel
-

Vijf miljoen groeigeld voor kredietverstrekker Spotcap

Na een financieringsronde van dertien miljoen afgelopen najaar krijgt Spotcap nog eens vijf miljoen euro uit een investering van Kreos Capital. Het bedrijf uit de stal van Rocket Internet opent volgende maand kantoor in Amsterdam.

De online geldlener voor het MKB zegt dat het hiermee vooral zijn Nederlandse activiteiten verder wil kunnen uitbouwen. Het jonge Spotcap is ook actief in Spanje.

Het bedrijf heeft een algortime ontwikkeld dat gebruik maakt van de actuele bedrijfsgegevens en prestaties in plaats van voorgaande krediethistorie. Hierdoor vindt de beoordeling van de aanvraag binnen enkele minuten plaats. Op basis van die beoordeling wordt een voorstel met leenvoorwaarden gedaan.

In Spanje kunnen bedrijven tussen de vijfhonderd en vijftigduizend euro lenen bij de online kredietverstrekker, in Nederland het dubbele. Het minimum rentepercentage hier is zes procent.

Spotcap is het derde fintech-bedrijf uit de stal van Rocket Internet. Het zou zich in de eerste zoektocht naar klanten voor richten op online georiënteerde bedrijven.

Rocket Internet heeft ook de p2p-leenbedrijven Zencap en Lendico in portefeuille. De een richt zich op de zakelijke markt, de andere op de particuliere.

De afgelopen twee weken kwamen tussen de vier- en vijfhonderd aanvragen binnen voor een zakelijke lening via Spotcap.nl. “Inmiddels is er al voor tonnen aan MKB krediet verstrekt”, schat landenbaas Niels Turfboer in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond