Deel dit artikel
-

Virtual Affairs trekt nieuw kapitaal aan

Webbureau Virtual Affairs heeft nieuw kapitaal aangetrokken van XIBBIX, een onderdeel van investeringsmaatschappij Indivers. XIBBIX verkrijgt met deze investering, waarvan de hoogte onbekend is, een belang van twintig procent in Virtual Affairs.

Virtual Affairs , dat websites en internetapplicaties bouwt en implementeert, raakte eerder dit jaar in financiële problemen. In april werd twintig procent van het personeel ontslagen, in een poging de kosten en de omzet in balans te krijgen. Het bedrijf staakte verder alle buitenlandse activiteiten, op een kantoor in Bulgarije na.

Volgens algemeen directeur Rens Alban is Virtual Affairs inmiddels hard op weg zijn omzetdoelstelling voor 2001 te halen. "We verwachten een omzet van dertien miljoen gulden te halen. Deze nieuwe investering geeft ons meer ruimte om onze doelstellingen te verwezenlijken."

Virtual Affairs wist vorig jaar financiering aan te trekken van oud-Getronics bestuurder Ton Risseeuw, die een belang verwierf van vijf procent. Andere aandeelhouders zijn de oprichters Rens Alban en Joep Romijn.

Deel dit bericht

4 Reacties

K. de Vries

Grote klasse mannen! In deze tijd nog geld ophalen is een prestatie van formaat. Ging het toch niet zo slecht met VA als wij allemaal dachten! Hiermee snoeren jullie weer een hoop mensen de mond, SUPER!

Ronald

Eindelijk een bedrijf dat begrijpt hoe je wel financiering kan binnenhalen: gewoon de waardering van je bedrijf fors omlaag brengen, lekker veel procent weggeven, dan komt hetgeld vanzelf wel. Dat het bedrijf bij deze nieuwe ronde op lagere waarde werd gesteld dan een jaar geleden is misschien vervelend, maar op die manier halen ze wel geld op. Dat is beter dan strak vasthouden aan een hoge waardering en uiteindelijk geen cent te krijgen. Klasse.

Timothy Leary

He Dr. Alban, kan je beter hier op reageren… Het is nu net alsof jullie recentelijk weer geld hebben opgehaald 😉

Tom Dankers

Aleen jammer dat ze een maand erna weer mensen moesten ontslaan (tweede ontslagronde). Blijkbaar toch niet zo goed als gedacht 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond