Deel dit artikel
-

Visitekaartje krijgt NFC-chip

Een Britse startup wil visitekaartjes voorzien van NFC-chips. Een eerste proef met 150.000 klanten wordt begin 2013 gehouden.

Een visitekaartje dat je nooit meer hoeft te wijzigen en informatie draadloos naar een smartphone kunt sturen, dat is het idee achter een nieuwe technologie van het Londense bedrijf MOO. ‘Business Cards that link to your digital world’, zo heet het.

Het visitekaartje van MOO is nog steeds een kaartje, maar dan met een NFC-chip. Wie met zijn smartphone even aan het kaartje ‘tikt’, krijgt automatisch alle gegevens ingeladen. Dat kan het adres van een website zijn, maar ook video’s of muziek. Het grote voordeel is dat je de gegevens kunt aanpassen en dus kunt voorzien van nieuwe instructies. De software daarvoor wordt meegeleverd.

De kaartjes zijn vanaf volgend jaar verkrijgbaar. Er wordt begonnen met een praktijkproef.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Sjoerd

Leuk experiment, maar zolang niet elke telefoon een nfc chip heeft, wat heb je er dan aan? Tegen de tijd dat dit standaard is, zit het IN je telefoon in plaats van in zo’n kaartje. toch?

Wouter Kleinsman

Leuke ontwikkeling voor het traditionele visitekaartje.

@Sjoerd, visitekaartjes hoor je uit te delen en soms geef ik 10 visitekaartjes af bij een relatie van mij die ze dan weer verder uitdeelt. Vind dit een goede manier maar reken er inderdaad maar niet op dat iedereen hier blij mee is. Natuurlijk heeft niet iedereen een moderne telefoon 😉

Mike

Tijd om een fatsoenlijke telefoon te kopen dus, anders rem je de ontwikkeling 😉

Jeremy

Zoals ik al eerder zei; van NFC gaan we nog heel erg veel horen

Nathalie

Een platte ‘Poken’ dus… die zie ik ook nergens meer…

iwan van Geelen

@Nathalie.. Ik heb Poken, de pandabeer… nooit gebruikt ook 🙂

Joost

Uhm, dit is toch niet zo nieuw of wel? Heb hier een visitekaartje voor mijn neus liggen met een NFC chip er in…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond