Deel dit artikel
-

Vivenda wil Q4Group kopen

Vivenda Media Groep en Q4Group zijn in vergevorderde overnamegesprekken. De overname wordt mogelijk binnen enkele dagen afgerond.

Naar nu blijkt hebben de bedrijven op 18 april een intentieverklaring getekend waarbij Vivenda de koper zou worden van Q4Group. Dat is een Nederlandse ICT-bedrijvengroep. Momenteel loopt het boekenonderzoek, dat naar verwachting een dezer dagen wordt afgerond.

Vivenda dat vanuit de historie actief is op de huizenmarkt, als media- en IT-bedrijf, zoekt een manier om zijn portfolio te verbreden. De nijpende financiële situatie van het bedrijf, mede het gevolg van de slechte huizenmarkt, dwingt tot een andere koers.

Huizensite Zuka werd verkocht aan Cubic Media. Vivenda zou zich gaan focussen op softwarebedrijf Factotum. Nu wordt de intentie bekend om daar de ICT-diensten van Q4Groep aan te verbinden.

Q4Group bestaat uit bedrijven als Comercia, Drecomm en Madcap. Ook het bedrijf OOiP valt daar onder. Dit internetbedrijf behoorde in het verleden samen met Vivenda tot het beursgenoteerde internetinvesteringsbedrijf Newconomy (zie: ‘Restanten Newconomy buiten de Zuka-overname Vivenda’, 21 oktober 2010).

Vivenda probeert de overname te duiden met: “Tot de klantengroep van Q4Group behoren naast vele klanten uit het MKB, beursgenoteerde ondernemingen zowel nationaal als internationaal, diverse gemeentes en andere overheidsinstellingen. Met name de sector beursgenoteerde ondernemingen maakt de laatste maanden een groeiversnelling door. Zij sluit qua visie en strategie derhalve naadloos aan bij de visie en ambities van VMG.”

Een ander argument voor de overname luidt (PDF): “Voor Q4Group betekent het aansluiten bij VMG de mogelijkheid om haar verdere groei mede te financieren met een beroep op de kapitaalmarkt.” De pagina Investor Relations op de site van Q4Group is vooralsnog leeg: ‘This page is under construction’.

Foto: Maxwell GS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond