Deel dit artikel
-

VNU opent twee jongerensites

Uitgever VNU breidt haar portfolio van websites uit met twee jongerensites. Wazzup.nl en TheZone.nl , een interactief magazine en een community, richten zich op jongeren tussen de twaalf en de achttien. De sites worden door VNU als één samenhangend jongeren-project in de markt gezet.

'Het communicty-concept stelt de bezoekers in staat om zich per gemeenschappelijke eigenschap of interesse zèlf te organiseren en te manifesteren', zegt Astrid Kerssens, manager bij VNU. Ook Joyce Oude Elferink, projectleider bij sitebouwer HCM Clic , benadrukt de eigen rol van jongeren: 'Voor deze doelgroep moet je vooral niet te veel 'voorbakken'. Bezoekers krijgen allerlei applicaties en content – vooral veel plaatjes – aangereikt om hun eigen pagina's zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Op het web zijn tot nu toe nog weinig speciaal op jongeren gerichte sites te vinden. Of de sites een succes zullen worden, is nog even afwachten. Jongerenbladen als Webber hebben de grootste moeite gehad om de doelgroep te pakken te krijgen.

Bij het bouwen van de community is door VNU en Clic samengewerkt met bureau OLM .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond