Deel dit artikel
-

VNU versterkt positie als online IT-uitgever

Uitgever VNU wil haar positie als online IT-uitgever binnen Europa verstevigen. Daartoe heeft het een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Internet.com , om in elf Europese landen een site voor de Internet-professional op te zetten. De Nederlandse site zal vanaf begin 2000 worden ingevuld door VNU Business Publications Amsterdam.

Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, wil VNU-woordvoerder Maarten Schikker niet zeggen, maar 'er gaan geen gigantische bedragen in om.' VNU hoopt via de sites een sterkere online positie te verwerven. De Internet.com sites komen vol te staan met nieuws, aandelenkoersen en aanverwante informatie voor IT- en Internetprofessionals. Via de bestaande sites en de offline media zal er verkeer naar de nieuwe site gegenereerd worden.

Volgens Schikker zal de Nederlandse site niet botsen met het bestaande Computable en de VNUnet.com-site. 'Er zijn zeker kruisbestuivingen, maar Computable is veel algemener. Internet.com zal veel specialistischer worden. De site zal net als de Amerikaanse Internet.com-sites opgebouwd worden.' Wereldwijd heeft Internet.com een netwerk van 78 nieuwssites die samen goed zijn voor 140 miljoen page views per maand.

De overige Europese sites in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland en Italië zullen eveneens worden ingevuld door plaatselijke partijen, en verschijnen in de lokale taal. De Amerikanen zijn op bescheiden schaal al bezig om in Europa voet aan de grond te krijgen via samenwerkingen in Duitsland en Frankrijk. VNU wordt nu hun grootste Europese partner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond