Deel dit artikel
-

120.000 euro voor innovaties in zorgsector

De Vodafone Foundation en Waag Society zijn Mobiles for Good Challenge gestart, een zoektocht naar de drie beste technologische ideeën voor gezondheidszorg en welzijn.

De winnaars krijgen elk 40.000 euro, tijdelijke kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding om hun concept versneld op de markt brengen.

Beide organisaties kondigden hun initiatief aan tijdens de PICNIC Innovation Mash Up in Amsterdam. Vodafone organiseerde al eerder grote competities voor mobiele internetondernemingen, zoals de Mobile Clicks Award.

Ruimschoots voor de sluitingsdatum op vrijdag 31 augustus om 17.00 uur kunnen deelnemers tijdens drie workshops hun ideeën voorleggen aan experts. Na een voorselectie presenteren zes finalisten op het PICNIC Festival in Amsterdam op 18 september 2012 hun concept in een live ‘pitchronde’ aan de jury. Daarna worden direct de drie winnaars bekendgemaakt.

De jury bestaat uit Louise Gunning (voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam), Patrick de Zeeuw (medeoprichter en boardmember Startupbootcamp International), Rob Shuter (Chief Executive Officer bij Vodafone Nederland) en Marleen Stikker (Chief Executive Officer Waag Society en bestuursvoorzitter PICNIC).

Deel dit bericht

3 Reacties

Remco de Jong

Heb je een goed idee? Pitch het dan tijdens Startup Weekend Eindhoven 1+2+3 Juni en werk het uit met een enthousiast team in 54 uur. En ga dan naar de ‘Mobiles for Good Challenge’.
Eindhoven=Health.

gerrit

Zelfgenezing kan de zorgkosten gigantisch reduceren.

Eefje Op den Buysch | triptic | Eindhoven

Kijk eens aan: In Eindhoven volop bezig met technologische ontwikkelingen in de zorg. Ik kan me zomaar voorstellen dat we elkaar daar treffen, Remco!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond