Deel dit artikel
-

Vredestein opent digitaal museum voor productlancering

Bandenfabrikant Vredestein presenteert zijn nieuwe winterbanden niet op een grote autoshow, maar met een digitaal event in het eerste 3D-designmuseum ter wereld.

Gisteren zagen ruim duizend zakelijke relaties van Vredestein de presentatie van de nieuwe band. De presentatie is sinds gistermiddag drie uur ook door het grote publiek te bekijken en dat zal optellen tot nog een goede duizend kijkers van het event.

Normaalgesproken spaart de autobranche de presentatie van nieuwigheden op voor internationale autobeurzen. Die gaan echter niet door vanwege het coronavirus. Nog even is overwogen om een grote locatie als een ijsstadion af te huren, maar de bandenfabrikant en creatief evenementenbureau BART kozen ervoor een schaalbaarder concept te ontwikkelen.

Samen met digitaal bureau Ronin ontwierpen ze het eerste 3D-designmuseum ter wereld. Dat is geïnspireerd op het ontwerp nieuwe Designmuseum V&A Dundee in Schotland. Met zijn lange lijn heeft het iets van het profiel van een autoband.

“Alle events vinden nu plaats in de context van het coronavirus. Kun je qua vormgeving niet omheen”, zegt Bart Veen. Hij is de oprichter en creative director van BART. “Daarom hebben we een tour ontwikkeld door een virtueel museum van zeventien minuten. Dit is voor de directeuren van grote autobedrijven. Die gaan geen uren naar een scherm kijken en verwachten geen hospitality en interactie met anderen.”

“Het belangrijkste leermoment voor ons in dit project was te luisteren naar het communicatiedoel. Dat is de kern. Bij Vredestein was dat de onthulling van de nieuwe visuele identiteit, de lancering van de nieuwe campagne en die van de nieuwe winterbanden.”

Tijdens de tour worden de beste banden van vorig jaar in het zonnetje gezet en spreken de CEO en designer Daan Roosegaarde elk in drie minuten de kijkers toe. De ‘show’ eindigt met de onthulling van de nieuwe banden, onder begeleiding van links met aanvullende informatie en downloads.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond