Deel dit artikel
-

Warm onthaal van beleggers voor Eventbrite

Ticketingbedrijf Eventbrite is succesvol naar de beurs gegaan. De koers sloot gisterenavond op 36,50 dollar, 58 procent hoger dan de koers waar tegen het naar de beurs ging (23 dollar).

De openingskoers was al bepalend voor de toon de rest van de dag: 36 dollar. In de loop van de Amerikaanse handelsdag steeg die nog naar 38,98 dollar om uiteindelijk te eindigen op 36,50 dollar.

Met de transactie aan de NYSE strijkt Eventbrite 230 miljoen dollar op.

In een bericht aan de zakelijk gebruikers klinkt het: “Dit grotere podium stelt ons in staat om dieper te investeren in innovatie, meer mensen te verbinden met hun passies en we kunnen meer makers succes brengen. De stap vandaag is gewoon een stap vooruit in onze gezamenlijke reis.”

De grootste investeerders zijn Sequoia, Tiger Global en T. Rowe Price. Het is niet bekend hoeveel van hun gezamenlijke 48 procent zij in omloop gaan brengen.

Investeerders staken in de afgelopen jaren driehonderd miljoen dollar in de start-up die vorig jaar Ticketscript uit Amsterdam kocht.

Eventbrite boekte afgelopen twee jaar veertig miljoen dollar verlies bij een groeiende omzet. In 2016 lag die op 133 miljoen, in 2017 op 201 miljoen dollar.

Geld verdient het aan organisatoren van evenementen die de Amerikaanse technologie inzetten voor hun ticketverkoop, -registratie en -gebruik.

Foto: North Charleston (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond