Deel dit artikel
-

WDS failliet

UPDATE Webbouwer WDS is dinsdagochtend door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al geruime tijd in financiële problemen. Eigenaar en oprichter Ton Damen zegt te werken aan een doorstart.

WDS Dutch Dynamic Media Design is in 1991 door Ton Damen opgericht. Het bedrijf noemt zichtzelf een interactief communicatiebureau, dat is gespecialiseerd in online branding, adviesdiensten en webdesign.

Damen verkocht zijn bedrijf in oktober 2000 voor zeven miljoen euro aan deZweedse e-consultant Cell Network. Een jaar later kocht hij het belang al weer terug. Volgens de Zweden had WDS gedurende het jaar alleen maar verlies geleden en was er sprake van een negatieve cashflow. Er waren honderd medewerkers ontslagen; het is niet bekend of er bij WDS ook banen verloren gingen. Cell Network gaf aan zich meer op de thuismarkt te willen richten.

Damen voerde vervolgens zelf nog een reorganisatie door, waarbij het bedrijf, verdeeld over vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, werd geherstructureerd in drie divisies: ICT, Business Modelling en Communicatie & Design. Daarbij viel een onbekend aantal nieuwe ontslagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond