Deel dit artikel
-

‘We verkopen geen praatjes’

Op het voormalige Oininio-gebouw prijkt al geruime tijd het logo van MagicMinds. Een andere club, maar schijnbaar dezelfde ideëen. Eind maart was de officiële opening van het multimedia-bedrijf, waar NeSBIC twaalf miljoen euro instak. Directeur Eric Bartels over de Maslov-piramide, de winstgevendheid van MagicMinds en de faillissementen die eraan vooraf gingen.

Wat was er voor MagicMinds?

"Samen met mede-directeur Joris Kniep heb ik twee bedrijven opgericht: Shopnet en Transopen. Met deze e-commercebedrijven waren we eigenlijk onze tijd te ver vooruit. Jaren geleden kwamen we met e-commerce, bijna niemand had het erover. Beide bedrijven gingen failliet, maar dat je failliet gaat is niet relevant, het gaat erom wat daarvoor de reden is. We waren onze tijd te ver vooruit, bovendien hadden we in het tweede geval wel een florerend bedrijf, maar niet de juiste aandeelhouders. Het zou een ander verhaal zijn als het te maken zou hebben met bijvoorbeeld fraude."

Geen last gehad van die faillissementen bij de opzet van MagicMinds?

"Geen enkele last mee gehad. Tot mijn verbazing, eigenlijk. Investeerders kijken naar de ervaring die mensen hebben opgedaan, en als je een bedrijf hebt opgezet dat failliet is gegaan doe je ervaring op. We zijn op onze bek gegaan, maar daardoor leer je ook op welke manier je dingen niet moet opzetten. Investeerders wegen die ervaring mee."

Nu is het wel het juiste moment voor een project als MagicMinds?

"Ja. We leveren marketingconcepten waarbij we gebruik maken van verschillende media, zowel online als offline media. Daardoor kunnen we de nadruk leggen op het middel dat op dat moment sterk in opkomst is."

Waarom noemen jullie MagicMinds niet een reclamebureau, daar komt het toch op neer?

"Reclamebureaus zijn gespecialiseerd in 'interruption-marketing', wij doen meer aan 'participatiemarketing'. Hun campagnes zorgen voor een onderbreking in het leven van mensen, wij proberen interactie met de doelgroep te stimuleren. We maken dan ook geen campagnes, we ontwikkelen marketingformules die we in licentie geven. In die zin is MagicMinds beter te vergelijken met een bedrijf als Endemol."

Hoe is MagicMinds opgezet?

"Er moet gebruik gemaakt worden van meerdere kanalen, de doelgroep moet kunnen participeren in de communicatie en er moet sprake zijn van een beleving, een experience. De westerse wereld verschuift naar de top van de Maslov-piramide wat een model is voor de behoeften van de mens. In alle behoeften is inmiddels voorzien, zoals eten en drinken. Mensen willen nu ruimte voor zelfrealisatie."

Is het reëel om te veronderstellen dat mensen zich zo sterk zullen richten op immateriële zaken? Er is al geruime tijd consumentisme.

"In eerste instantie koop je al die dingen die je wilt hebben, maar na de tweede Porsche ga je denk ik toch op zoek naar andere zaken. Bedrijven zullen daarop moeten inspringen, je moet de medewerkers meer bieden dan een salaris, daarvoor kunnen ze ook bij de concurrent terecht. Bedrijven zullen meer de vorm krijgen van communities, plekken voor zelfrealisatie."

Waarom concentreert MagicMinds zich niet op zakendoen? Worden er niet teveel praatjes verkocht die er los van staan?

"We verkopen geen praatjes. We brengen juist die andere manier van zakendoen die we nastreven ook in de praktijk. En daarmee zijn we winstgevend, al vanaf het begin. Je bent pas bezig met zweverij en je staat zwak als je, zoals Ronald Jan Heijn, met je ideeën en uitgangs punten failliet gaat. We zijn bezig met serieuze business en doen niet aan poeha. Poeha is als je dingen verkoopt en je maakt dit niet waar."

Deel dit bericht

49 Reacties

paul buitenman

De heer Bartels is de laatste tijd wel zeer veel in het nieuws.Zo was laatst een interview te lezen in PS (de bijlage van het Parool) en nu is weer een interview in de Emerce met de titel "we verkopen geen praatjes".Nou dat doet de heer Bartels wel degelijk.Zo konden we bijvoorbeeld lezen in PS dat de heer Bartels oprichter was van de band Lois Lane, maar uit de ingezonden brief van Monique Klemann konden we opmaken dat dit om het maar even grofweg te zeggen was gelogen.In dit artikel zegt hij dat zijn 2 vorige bedrijven failliet zijn gegaan, in de PS zegt hij dat deze zijn verkocht. Wederom praatjes?En nu even nog iets, volgen Bartels is MagicMinds nog hipper dan hip en dit probeert hij dan ook overal zo te laten blijken. Maar als de journalisten nou eens even wat verder vragen dan zou blijken dat MagicMinds niets meer is dan een detacheringsbureau dat ook multimedia dingen produceert niets meer en niets minder.Dus de titel had moeten zijn "We verkopen praatjes"

Roel

Wat mij opvalt is dat internetondernemers over mislukkingen vaak praten alsof dat niet hun fout is. Sterker nog, het is de schuld van de markt. "We waren onze tijd ver vooruit.", lees je over één van de twee faillisementen. Dat las ik ook bij een artikel over Boo en enkele anderen. Beetje vreemd om de markt die minder hard groeit dan je verwacht de schuld te geven van je eigen falen. Doe het wat rustiger aan, wacht nog even met je idee of groei gewoon mee met de markt. Dan denk je pas goed vooruit. Of zeg achteraf wat anders; "We dachten dat de markt veel sneller groot zou worden.", klinkt een stuk realistischer. Maar ja, dat wordt dan misschien wel uitgelegd als gebrek aan visie of een overdaad aan opportunisme.

AliBaba

Tjongejonge zeg, ik wist niet dat de magicminds zoveel geld hadden gekregen van diverse investeerders. Daar moet vast wat 'magic' aan te pas zijn gekomen. Geen wonder dat er zulke absurde salarissen worden betaald. Wat wil je, Nesbic heeft geinvesteerd, die staan erom bekend dat ze totaal geen toezicht houden op uitgaven.Maar wat ik nog het toppunt vind, is dat ze ondanks die vele miljoenen niet eens een teller kunnen betalen voor hun site! Zie  http://www.stats4all.com/asp/login.asp?sSiteName=magicminds  voor de statistieken voor hun homepage die ze slim hebben verstopt.

michel

Bovenstaande mensen waren gisteren zeker bij First Tuesday op de losersparty?

esther

Het is toch wel heel erg jammer dat als je dromen en ambities hebt, en die probeert waar te maken, iedereen klaarstaat met een bijl om zo snel mogelijk je hoofd eraf te hakken!

Barney

Hoe komt heer/mevrouw alibaba er in godsnaam erbij dat er absurde salarissen worden betaald. Is de heer/mevrouw Alibaba in dienst geweest bij magicminds of denkt hij/zij dat het altijd hetzelfde is met bedrijven die zich o.a. bezig houden met nieuwe media. Waarschijnlijk weet deze persoon het verschil daartussen niet en scheert (zoals gewoonlijk) alles over één kam .. nou ja ach ook van dit soort mensen heb je er 13 in een dozijn ..

Roel

Omdat er van "Bovenstaande mensen…" gesproken wordt door Michel, ga ik me even aangesproken voelen en mijn reactie verduidelijken. "de tijd ver vooruit…" heb ik echt al vaker gelezen en vind ik een beetje flauwe uitleg, zoals je al hebt kunnen lezen. Over Magic Minds en de heer Bartels weet ik niets, dus daar heb ik geen oordeel over. Het gaat mij even puur om de uitspraak die gedaan is. Toevallig las ik vandaag een uitspraak van de heer Dell: "Er is te positief gedacht en daarom te veel nieuw personeel aangenomen", zegt Dell. (bron: webwereld)Dat vind ik een veel duidelijkere uitspraak, waarbij de verantwoordelijke gekeken heeft naar de oorzaak van het falen (oké, het is een groot woord). Wanneer je zegt dat "je de tijd ver vooruit bent", denk ik dat je toch iets te makkelijk denkt over marktwerking en doordat je een ander de schuld ervan geeft, niet goed meer kijkt naar de realiteit. Een soort verschuilen achter… Als je weet dat e-commerce een succes wordt en dat duurt langer dan gedacht, terwijl de organisatie er wel op ingesteld is, is dat een foute inschatting waar niemand iets aan kan doen en niemand had kunnen voorspellen. Dat neemt niet weg dat het een foute beslissing is geweest (achteraf), die je wat mij betreft dan aan jezelf te danken hebt. Voor zover mijn uitleg over mijn uitspraak.

paul buitenman

Het is toch leuk dat al die werknemers van MagicMinds zo reageren op het artikel van alibaba.Maar niet op mijn kleine stukje.Maar kijk mevrouw Esther, het is natuurlijk niet erg om je dromen en ambities waar te maken.Maar als je dat moet doen met meerdere interviews waarin je zoals de heer Bartels glashard zit te liegen ben je toch verkeerd bezig denk ik zo. En meneer Michel nee ik was niet op de Pink Slip Party bij MagicMinds dinsdag.(niemand volgens mij)Maar als je zelf in de internet business werkt, vind ik het nogal laag bij de grond om dit een losersparty te noemen. Op dit moment worden er veel mensen ontslagen in die branche en dit zijn geen losers maar je collega's. En misschien zijn jij of ik wel de volgende die aan de beurt zijn dus<- RESPECT ->.

OneDayFly

Het is nu wel erg vroeg om iets over de prestaties van MagicMinds te roepen. Laten we een jaar wachten en dan reageren. Maar ik kan me wel voorstellen dat mensen nagatief reageren, omdat verschillende keren mensen van MagicMinds zelf zich in reacties op Emerce nogal negatief en vanuit de hoogte hebben uitgelaten over anderen. Zo stellen ze zich nogal vaak op. Daarbij komt het gebral van veel internetbedrijven over versnelde expansie etc. die dan vervolgens een maand of drie later failliet gaan. Daar ergeren mensen zich aan, en daarvan worden ook gezonde ondernemingen de dupe. Ik zelf durf ook niets meer te zeggen over groei, want dan zie je mensen alweer lachen (en denken: die gaan binnenkort failliet) terwijl we al drie jaar winst maken.

Anoniem

Disclaimer: Ik ben geen werknemer van Magicminds, nog bestaat er tussen mij,Magicminds en de heer Bartels een relatie in welke vorm dan ook. Ik ken mijnheer Bartels niet maar wel weet ik dat degene die hier glashard staat te liegen niet mijnheer Bartels is. Volgens mij heeft de tand des tijds niet alleen mevr. Klemann haar uiterlijk aangedaan. Volgens mij is er sprake van dementie of in ieder geval chronische verwarring, want Bartels heeft wel degelijk aan wieg gestaan van het latere Loïs Lane. Volgens mij alleen met een andere naam. Magicminds is een fantastisch initiatief is mijn persoonlijke mening met een fantastische branding. Deze jongens weten kennelijk hoe zet dat moeten doen. Volgens mij kunnen we nog een hoop goede dingen van deze club verwachten, ik ben in ieder geval reuze benieuwd en wens ze het beste. En voor alle sceptische reacties: waarom ?

paul buitenman

Als eerste, zeer laf om anoniem iets te melden. Want zo kunnen we allemaal wel iets roepen. Zo te lezen heb je nogal iets persoonlijks met mevr. Klemann maar ja. Maar het gaat niet om alleen het punt van mevr. Klemann. Ook beweert Bartels(MagicMinds) nog hipper dan hip te zijn en dat mensen geen vaste werktijden te hebben maar hij vergeet alleen ff te melden dat van de 85 werknemers er meer dan de helft van gedetacheerd is. En die mensen zorgen voor de redelijke winst en verliesrekening van MagicMinds en niet de interne projecten.Tevens vraag je nog waarom we zo sceptisch zijn. Ik ben niet sceptisch maar als ik in een week twee interviews lees van de heer Bartels waarin hij zichzelf tegenspreekt en er tevens een ingezonden brief in het Parool staat waarin de heer Bartels wordt uitgemaakt voor gevaarlijke gek, dan wordt ik nogal sceptisch.Tevens haalt de heer Bartels andere bedrijven nogal graag onderuit zoals Lost Boys. Maar ik heb hem nog niet een keer gehoord over een project van hem dat ook daadwerkelijk al bestaat. of het moet de prachtige site zijn van {Barend & Van Dorp; http://www.rtl.nl/actueel/barendenvandorp/ }. Dus als de heer Bartels eens een keer met beide benen op de grond komt dan ben ik misschien niet meer zo sceptisch.

alexandra

Dat de heer Buitenman nog nooit werk van MagicMinds heeft gezien, behalve de site van Barend en van Dorp, zegt waarschijnlijk meer over hem zelf dan over MagicMinds. De bewering dat MagicMinds een veredeld detacheringsbureau is en dat de helft van de 85 werknemers gedetacheerd is, is volledig uit de lucht gegrepen. Wie zit er hier nou "glashard te liegen"?

magic

Bartels. Welke Bartels?Ik zit al een paar jaartjes in de media, reclame, film en internet zaakjes, maar over welke Bartels hebben we het hier eigenlijk. Mensen die ik spreek en ook aardig meekomen in de business kennen hem niet of nauwelijks. We moeten dus maar even afgaan op wat Bartels zegt in de Media. Reclame. Communicatie. Interactie. Mijnheer Bartels, als u zo goed weet hoe het hoort. Als u zo'n communicatie expert bent, hoe kunt u dan in de openbaarheid andere bedrijven afkraken ten gunste van uw eigen bedrijf? Les 1 is toch dat een merk of bedrijf moet uitgaan van zijn eigen kracht, zonder daarbij een ander naar beneden te halen. RESPECT Mijnheer Bartels, daar gaat het om. Voor andere bedrijven. En voor andere mensen. Want neemt u maar van mij aan dat u met uw houding geen vrienden maakt bij mensen die het verschil maken in de branche waarin u werkzaam bent. Iemand met een beetje klasse distantieert zich van mensen zoals u. Zo snel kan het gaan. Die dragen geen roze zonnebril. Maar zijn gewoon serieus met hun vak bezig. Verder wens ik u en uw bedrijf alle succes. Uw visie op communicatie en marketing onderschrijf ik namelijk van harte. Die is sterk genoeg. U hoeft niemand naar beneden te halen als u gewoon serieus uw verhaal doet en eerst even laat zien wat u nu eigenlijk komt doen in de wereld. Als uw nieuwe bedrijf over drie jaar nog bestaat mag u wat mij betreft beginnen met fluisteren. In de tussentijd moet u gewoon goed luisteren naar mensen die al wat gepresteerd hebben in het leven. Wellicht steekt u er wat van op.

sjaak

Wat mij opvalt bij al deze reacties is dat ze wel erg negatief zijn. Zowel de mensen die de Heer bartels en het bedrijf magicminds aanvallen als degenen die beide weer verdedigen. Het lijkt er sterk op dat concurrenten elkaar aan het afmaken zijn via deze mogelijkheid om constructief te reageren. Erg jammer want we kunnen zoveel van elkaar leren door eens goed naar elkaar te luisteren en goed kijken waar we mee bezig zijn. Nou ben ik een beetje gekleurd omdat ik MagicMinds goed ken. Ik ben klant bij Magicminds en ben erg tevreden over ze, binnenkort gaat de crossmedia marketing communicatie strategie die magicminds voor ons ontwikkeld heeft de lucht in.Of magicminds nu wel of niet mensen aanbied op externe projecten is niet belangrijk, wat wel belangrijk is, is in welke mate ze kunnen voldoen aan de wensen van hun klanten. Ikzelf heb hier geen negatief bericht gehoort. Daarnaast is er volgens ook een misverstand dat Magicminds een internet bedrijf is. Voorzever ik weet is een Marketing Communicatie bedrijf welke zich richt op nieuwe inovatieve communicatie concepten die uitgerold worden over allerlei verschillende media, en ja ook het internet. En voor zover ik het op dit moment kan beoordelen doen zij dit erg goed. Dus of de heer Bartels liegt of de waarheid verdraait interesseert mij geen drol, De mate waarin hij aan mijn verwachtingspatroon wat betreft marketing communicatie strategieen voldoet vind ik wel interessant. Ik hoop dat alle, en daar bedoel ik ook echt alle mensen die negatief op elkaar hebben gereageerd nog een goed naar zichzelf kijken, en bepalen waar het echt probleem ligt. Groetend,Sjaak bonestaak (de reden waarom ik mijn eigen naam niet gebruik is het feit dat wij op zeer korte termijn live gaan met het concept van Magicminds waar we zeer veel media exposure bij krijgen.)

Starmaker

Prima dan Sjaak Bonestaak, maar laat ons dan wel even weten wie je bent als dat superproject van jullie met die enorme media-exposure gestart is. Want ik ben toch wel heel benieuwd naar die "crossmedia marketing communicatie strategie die magicminds voor jullie ontwikkeld" heeft. Afgesproken?

pbuitenman

Alexandra, Je gaat nu toch niet zitten beweren dat MagicMinds geen mensen detacheert want dit is absoluut wel het geval.Tevens als je zegt dat ik geen andere werk van MagicMinds ken en dat dat waarschijnlijk meer over mij zegt dan over hem. Dan weet ik er nog wel een paar maar die zijn ook niet om over naar huis te schrijven.(noemt u er zelf maar een paar)Kijk mevrouw Alexandra als ik wat schrijf dan verdiep ik me eerst in hetgene wat ik schrijf.Zo is MagicMinds zo'n 2 a 2.5 jaar geleden begonnen in Wijk bij Duurstede. Aan het begin hadden ze zo'n 10 a 15 man personeel waarvan de helft gedetacheerd was.MagicMinds richte zich toen vooral op het maken van templates voor websites. Zodat de klant een template kon uitkiezen en binnen een paar uur/dagen een volledige website konden opleveren.Nadat ze verhuisd waren naar Amsterdam en het bedrijf aardig begon te groeien(vooral detachering).Zagen ze in dat de kant en klare websites niet werkte en hebben ze besloten dat ze zich vooral meer gingen storten op grote en middelgrote bedrijven.Op het zelfde moment zijn er 3 creatieve jongens van Clockwork overgekomen naar MagicMinds waardoor ze ineens over een grotere portfolio beschikten.Waarmee ze dan ook wat aardige klanten hebben binnengehaald.Maar schijnbaar moeten ze nu weer groter denken want nu zijn volgens Bartels ineens hipperdanhip en ik snap wel dat ze voor die miljoenen van NeSBIC een leuk praatje moesten houden, maar nu leveren ze ook ineens marketingconcepten en vergelijkt de heer Bartels zichzelf met Endemol.Kijk laat de heer Bartels nou eerst eens met wat concrete projecten over tafel komen en dan pas gaan brallen over goed ze allemaal wel niet zijn bij MagicMinds.En alsjeblieft laat de heer Bartels ophouden met het het smijten van leuke termen en vooral met die amateur filosofie.

toine

Je mag Bartels best met een korreltje zout of andere substantie nemen, maar zijn grootspraak is niet helemaal ongefundeerd. Eind jaren tachtig was Bartels namelijk redelijk succesvol met zijn onderneming U14 dat toen reeds online-bestelling van pc's en aanverwante apparatuur mogelijk maakte via het eigen Shopnet. Nu zijn zulke e-business initiatieven gemeengoed, maar destijds was het knap revolutionair. Binnen de kortste keren had Shopnet dan ook menig grote klant aan zijn netwerk hangen. Op basis van dezelfde technologie zijn vervolgens rap nieuwe initiatieven opgezet ten behoeve van resellers en individuele consumenten. Te rap. Waarschijnlijk is Shopnet uiteindelijk ten onder gegaan aan een te snelle groei en bijkomende leverproblemen, maar visionair was het dus wel degelijk. En knap megalomaan bovendien, getuige dubbele pagina-advertenties in de opiniebladen en zakenpers waarin de oprichters van Shopnet hun initiatief en zichzelf vergeleken met Gandhi en Martin Luther King. Bescheidenheid is nooit Bartels beste kant geweest. Maar het is best een aardige gozer.

Wil Feijten

Kan iemand aannemelijk maken welke diensten anders dan detachering (van freelancers! en dan soms zelfs als subcontracter aan onder andere PCM, Albert Heijn en De Telegraaf) en aan welke klanten Magic Minds tegen betaling levert? URL's?

Huuu

mmm…die pbuitenman lijkt toch wel enige kennis van zaken te hebben… Niet alleen weet hij zijn kritische noten aardig te onderbouwen en maar ook een reactie van Bartels blijft uit… Durft hij niet of is een ieder nu al slachtoffer van 'participatiemarketing' en draagt een ieder bij aan de bekendheid van Bartels en MagicMinds!

Jaap

Natuurlijk is het makkelijk om meteen negatief te gaan schrijven over iemand die een 'klein jokkebrokje is' (Bron: AT5). Ware het niet dat als je gaat lezen wat de man nou allemaal echt zegt (inhoud dus), je het gevoel bekruipt dat de heer Bartels de volgende dingen gedaan heeft:* een marketingboek van Kotler opengeslagen heeft dat openviel op de Maslov pyramide.* een samenvatting van het boek 'the experience economy' gelezen heeft.* niet door heeft dat als je in dit vak serieus genomen wilt worden niet openlijk andere afvalt / afzeikt zoals de heer Bartels wel doet: Lost Boys, Ronald Jan Heijn. Wederom het woord respect dus. Wat overblijft is dus het beeld van een man die zichzelf ziet als een guru op zoveel verschillende terreinen dat hij er zelf af en toe van duizelt, maar niet in staat is om duidelijk te maken wat zijn bedrijf echt doet, en waarom ze daar zo goed in zijn. Ik krijg het gevoel dat hij Maslov, 'experience' en zelfrealisatie gebruikt om te verbloemen dat zijn bedrijf niet echt een eigen visie heeft.Veel praatjes in ieder geval…

M. Aslov

Feit: het grootste gedeelte van de bovenstaande teksten, zijn geschreven gedurende werkuren; Aanname: Het merendeel van de betreffende auteurs is werkzaam voor een baas;Conclusie: Als alle energie niet in het opblazen van de eigen frustraties en ego was gestoken maar in in het eigen werk (lees verantwoordelijkheden), was er nog wat geld verdiend in plaats van verspild. Overweging: Kunnen objectiviteit, respect en acceptatie wat meer de uitgangspunten vormen voor deze bijzonder interessante plek op het net?

Pascal Buesink

Sjaak Bonestaak:is het project soms http://www.feyenoord.nl? De launch van de site werd gisteren uitgebreid gepresenteerd op Studio Sport. Onder andere werd daar aangegeven dat de site al was voorbereid voor live streaming video van onder andere de persconferentie.Ik wilde dus gisteren de beelden bekijken – maar ik kwam de site niet binnen. Vandaag overigens ook niet. Dus over de kwaliteit of het concept kan ik nog geen mening geven. Wellicht dat het al iemand gelukt is?

Huuu

Meneer M. Aslov, Uw reactie is waarschijnlijk net zo sneu als de respectloze en kinderachtige beschuldigingen waar u anderen van beschuldigd. Enkele mensen in de forum zetten inhoudelijke vraagtekens bij de uitspraken van Bartels en da's behalve zinnig ook nog eens vermakelijk. En ach, de inhoudelijk mindere inzendingen doen de discussie wel een beetje oplaaien. Zelfs ik reageer tot mijn eigen vebazing op uw kinderachtige bijdrage! Leuk toch? Who's next 😉

Peter Korsten

Hmm, grappig om al die reacties over MagicMinds te lezen, vooral van mensen die het bedrijf niet kennen, of het juist wel kennen. Ik heb er tot eind 2000 gewerkt – in totaal anderhalf jaar – en de reden dat ik er nou niet meer werk is omdat ik tegenwoordig op Malta woon, bij mijn verloofde. Het is hier lekker weer, de zee is altijd dichtbij, maar er is op Malta geen MagicMinds-vestiging en dan houdt het wel op. Ik kan wel zeggen dat MagicMinds het meest geweldige bedrijf is waar ik ook gewerkt hebt. Ik denk dat je bij de meeste bedrijven fijn kunt werken, met aardige collega's en zo, en dat je het zelden echt slecht treft (zoals in mijn geval British Telecom). Maar MagicMinds gaf dat extra, vandaar ook dat de medewerkers nogal fel reageren als je beweert dat het allemaal gebakken lucht is. Een paar criteria om er te mogen werken zijn dat je erg goed moet zijn in je werk, of erg veel potentie bieden. En je wordt op je persoonlijkheid geselecteerd. Een gevolg is dat je collega's meer vrienden zijn dan het in andere bedrijven het geval zou zijn en, toen we nog in het kleine pand aan nummer 100 van de Prins Hendrikkade opeengepakt zaten, persoonlijke conflicten nauwelijks voorkwamen. Wat betreft "praatjes verkopen": alles wat ze/we wilden bereiken, is ook verwezenlijkt. Dat we dat in het Mercurius-pand konden doen was helemaal mooi meegenomen. In augustus wil ik weer eens kijken wat ze ervan gemaakt hebben: er schijnt nou een restaurant te zijn (wij moesten altijd naar de broodjeszaak). Ik stel voor dat diegenen die nu roepen dat het allemaal niks is, daar voorlopig mee stoppen en pas weer gaan roepen indien MagicMinds inderdaad op zijn bek gaat. - Peter

Paul Buitenman

Kijk dat MagicMinds een fantastisch bedrijf is om te werken spreek ik ook niet tegen want dat weet ik nou eenmaal niet maar waar het mij vooral om gaat en dat zeg jij nu ook weer dat MagicMinds al zoveel bereikt heeft. Nou ik zal wel graag wat van die bereikte dingen zien. Tevens zeg je dat er weinig conflicten waren. Nu weet ik uit betrouwbare bron dat er in die periode 3 mensen(art directors) zijn overgestapt naar CTS omdat er a)geen werk was en b) het er een chaos was. Dus het is niet allemaal koek en ei daar bij MagicMinds.

Peter Korsten

Ah, je verwijst naar de tijd dat we op Prins Hendrikkade 100 zaten. Loop voor de grap eens langs dat pand en probeer je voor te stellen dat daar de nodige mensen opeengepakt zaten. Die drie mensen die je noemt waren niet echt bevordelijk voor de sfeer en als je het mij persoonlijk vraagt, ben ik blij dat ze vertrokken zijn. Het "niet koek en ei" hing voornamelijk met hen samen. Als ik kijk naar de tijd dat niemand nog van MagicMinds gehoord had (ik begon er dus zo'n twee jaar geleden) was er het plan om een nieuw soort bedrijf te beginnen, waar productie en recreatie gecombineerd werden. De kelder van nummer 100 was daarvoor bestemd. Maar al gauw bleek dat het pand te klein was voor de groei, dus de kelder werd ook productieruimte. We hebben lang een pand aan de ongeveer de Nieuwezijds proberen te bemachtigen, met de café/restaurant-functie beneden en de werk- en leefruimtes boven. Maar dat lukte niet. En toen kwam het Mercuriuspand in zicht. Dus ze hebben nu een pand met een bar, restaurant, werkruimtes, naar ik vermoed ook leefruimtes, dus dat is inderdaad uitgekomen. In die anderhalf jaar is de richting, waarin MagicMinds gaat, wel enigzsins gewijzigd: het is vooral groter aangepakt. Dat het nou het meest trendy bedrijf van Amsterdam en omstreken is zal me worst wezen: ik weet waarom ik erbij was. Dat ik er nou niet meer werk is omdat mijn vriendin (inmiddels verloofde) een gevestigde en bekende advocate is en ik in de IT werk. Dan is de keus niet zo moeilijk. Naar mijn idee moet je iemand beoordelen op zijn daden: maakt hij inderdaad waar wat hij zegt? En dat moet je in dit geval ook doen. Mocht het allemaal gebakken lucht blijken, laat het dan ook weten. Maar tot nu toe lijkt me daar geen aanleiding toe. - Peter (vanuit een zonnig Malta, waar het nu 25 graden is en het weer richting de 30 gaat)

Paul Buitenman

Peter Korsten, Kijk nogmaals, ik wil graag magicminds beoordelen op zijn kunnen maar wat hebben zij dan allemaal gedaan want op die vage website kan ik dat niet echt iets terugvinden behalve dat ze snel wat klanten opsommen. Aangezien je in Malta zit (lekker hoor) zal je wel niet weten dat de heer Bartels hier ook in een bijlage van het Parool stond. Hij spreekt zich in de verschillende artikelen (Parool en Emerce) nog al eens tegen zoals ik al eerder hier meldde.Ze hebben trouwens wel kunnen uitbreidden omdat NesBIC er 12 miljoen Euro heeft ingstoken maar wat gaan ze doen als dit opraakt. En trouwens ik ben zeer benieuwd hoe jij kan oordelen dat de 3 jongens de sfeer omlaag brachten bij MagicMinds want volgens mijn bronnen was jij gedetacheerd.

Rene Scholte

Als ik al deze reacties lees ontgaat op een gegeven moment even de essentie. Eigenlijk ken ik MM en Bartels niet en misschien moet dat ook maar zo blijven, wat ik nu weet kan ik niets mee. Ik ga er denk ik maar eens een borrel halen, heeft Bartels toch iets losgemaakt met zijn mediamagnetisme. En wat Malta betreft, ook daar kun je je blijkbaar vervelen.

Peter Korsten

Paul, ik weet niet wie jij of je mysterieuze bronnen zijn en waar jullie al je wijsheid vandaan halen, maar ik heb deze drie voor de volle maand januari mogen meemaken, plus ik babbelde ook nog wel eens met mijn andere collega's op vrijdagmiddag. Dus ik hoop dat ik hiermee je nieuwsgierigheid bevredigd heb. Nogmaals, beoordeel MagicMinds op hun daden en niet op je vermoedens, wat je denkt van interviews in het Parool of waar je kennelijk in de illusie verkeert dat het een investering in een verliesgevend bedrijf was. Wat Malta betreft, René, ik werk hier gewoon en ze hebben hier ook middagpauzes – zoals je aan de tijd van mijn artikel had kunnen zien. En geloof me, rond het middaguur zit je hier liever binnen dan buiten.

Paul Buitenman

Peter,Nogmaals ik wil graag magicminds beoordelen op hun daden, maar wat zijn deze dan! Want de enige link naar een project op hun site is naar funveiling.com maar deze site is inmiddels weer offline. En ik weet dat ze de barend en van dorp site doen en dat vind ik nou ook niet echt het toppunt van een multimedia experience zoals de heer Bartels dat zo mooi kan omschrijven. Dus als je wat projecten kan opnoemen, gaarne.

Ton van den Hoogen

Voor degenen die op zoek zijn naar daden van Magic Minds: Het volgende staat in een forum bij de vandaag gelanceerde site http://www.en.nl: Voor de mensen die de emerce lezen: dit bedoel ik nu, geen woorden maar daden. Magic Minds rules!- Eric Bartels. - En ook de fraai uitgevoerde digitale folder van Spyker is een bezoek waard: http://www.spykercars.nl.

Magic?

Bij mijn weten is http://www.en.nl voor het overgrote deel door Lost Boys ontwikkeld. Het draait slechts op een server van Magic Minds, en dit bureau is verantwoordelijk voor de advertentie-acquisitie.

Hans

Voor de mensen die de emerce lezen: dit bedoel ik nu, geen woorden maar daden. Magic Minds rules!- Eric Bartels. - Beste Eric,Scriptjes en een UBB-forum jatten, getuigd niet van roeleren. http://www.alt0169.com/react.shtml?5512

bookmaker

mmm, veel vijandigheid, over het algemeen lees ik de artikelen hier vanwege de interessante inhoud en om de verschillende opinies te belezen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik af en toe ook wel kan genieten van dat modder gooien hier! daarom kan er vaaf nu ingezet worden, de heer paul buitenman staat voor 1:2 te boek, en de heer bartels voor 1:5… succes! bookie

Left

Over Magic Minds weet ik niets en ook de heer Bartels ken ik niet persoonlijk. Over zijn vorige bedrijf Transopen weet ik wel iets: dat was zijn tijd inderdaad ver vooruit. Al in het begin van de jaren negentig had dit bedrijf een portal ontwikkeld waarbij toeleveringsbedrijven en afnemers elkaar via een telefoonverbinding konden vinden. Enige grote klanten waaronder Sony waren er ook al. Het was inderdaad zoals de heer Bartels zei aan de aandeelhouders te danken dat Transopen bijna failliet ging. Via een soort doorstartconstructie is het bedrijf uiteindelijk verkocht aan mijn vorige werkgever. Dit alles speelde zich af voordat veel mensen uberhaupt nog van Internet gehoord hadden.

alias

Geachte heer Bartels, Wat is dat toch rond uw Magic Minds. U bent een directeur die graag in de media komt maar toch ook weer niet in staat is alle negativiteit over zijn Magic Minds uit te bannen. Nu staat er weer een artikel in het Parool over uw bedrijf. Dat u de huur niet meer zou kunnen betalen en dat u bijna failliet bent. U zegt nog wel even dat u winstgevend bent maar voor de zoveelste keer gaan er mensen uit. Dit is volgens mij al de derde of vierde keer dit jaar dat er mensen ontslagen worden bij Magic Minds. U stelt op de homepage van Het Parool dat u een kort geding tegen een ontslagen medewerker hebt gewonnen en dat dit alles zeggend is. Volgens mij zegt dit alleen maar dat de eis van de ex medewerker onredelijk was en niet of u niet al bijna failliet bent, toch? Zou U dan toch praatjes verkopen.

Donders

Het laatste wat je wil als je bijna bankroet bent, is alle betroffenen op de hoogte brengen. Dan halen je leveranciers namelijk hun spullen terug, eisen je financiers de laatste reserves op, wandelen je klanten naar de concurrent en zoeken je medewerkers een nieuwe baan. De besten voorop. Naarmate die bankrekening dus verder in het rood zinkt, ga je meer zelfvertrouwen uitstralen naar je omgeving. Het is triest maar waar, zo'n ondergang moet snel en onverwacht afgewikkeld worden.

Koos van der weijde

Ik vind het juist goed dat er mensen zijn ontslagen bij MagicMinds, vanuit het oogpunt van continuïteit. Dat is beter dan afwachten en uiteindelijk failliet gaan. we moeten daar eens wat minder negatief over gaan doen. MagicMinds mag wat dat betreft best wel eens verdedigd worden. Wat natuurlijk wel absurd is, is dat ik lees dat het management van MagicMinds meer tijd moet steken in het "exploiteren van een {sauna; http://www.hyped.nl/hyped/archives/00000104.htm }", hetgeen ook in het artikel in het parool wordt genoemd, dan in het managen van de organsatie. Het is sneu dat mensen ontslagen moeten worden omdat kosten van activiteiten die niets te maken hebben met internet te hoog worden. Wel is het dan prijzenswaardig dat Bartels zelf toegeeft dat management van hun pand tot een management de-focus heeft geleid.

Paul Buitenman

Het artikel in het parool was zeer interessant. Alleen zat dit er natuurlijk wel aan te komen. Het leuke is aan het verhaal dat de heer Bartels nu weer zegt dat hij wel winst maakt. Waarvoor moet hij dan toch het pand uit? Waarvoor moet hij dan 8 a 9 mensen ontslaan? Trouwens als de heer Bartels je nu wil ontslaan zal ik dit aanvechten. Hij zegt namelijk winst te maken en heeft dus geen enkele reden om mensen te ontslaan. Tevens zegt Bartels dat hij uit het pand wil. Is het niet zo dat hij een meerjarig contract heeft? Misschien kan meneer Bartels nu ook even reageren of is hij, nu het slecht gaat niet meer thuis.

Chris Zwart

Zowel het parool als hyped.nl melden vandaag dat medewerkers van MagicMinds geen salaris meer hebben gehad sinds september. Er is volgens de fiscus een belastingschuld van driekwart miljoen. Nesbic heeft bij monde van Frank Verschoor aangegeven dat een vervolgfinanciering er niet in zit als er niet 22 ontslagen vallen. Dus die praatjes blijken nu toch echt praatjes te zijn. Nu ben ik heel benieuwd wat Bartels daarop te zeggen heeft hier. De discussie mag weer geopend worden.

claudia1999

de naiviteit van koos van der weijde, je wordt er bijna nostalgisch van. ik zou als woningbouwvereniging het oosten het pand met een huur van 260.000 gulden per jaar alleen maar aan zeer betrouwbaar gebleken exploitanten verhuren.

iemand

Waarom kan iedereen toch bijna niet wachten tot de boel failliet gaat bij magicminds? Beseft niemand dat daar gewone aardige enthousiaste goede mensen hebben gewerkt die ergens in geloofden en meer wilden dan een baan van 9 tot 5 in een saai kantoor? En dat diezelfde mensen, waaronder ikzelf, geen baan meer hebben? Bah! Je moet toch wel een treurig bestaan hebben als je blij wordt van de ellende van andere mensen!

Joost Becking

Het probleem bij veel webbureau's/interactieve communicatiebureau's is dat men alleen terug kan kijken en niet vooruit. Als je mensen moet ontslaan omdat het geld op is ben je te laat. Als je daarna namelijk weer voldoende opdrachten krijgt heb je de juiste mensen niet meer, lever je geen kwaliteit en dan houdt het in deze tijd, nu gelukkig wel, echt op.

Rene Scholte

Hebben diegenen die reageren op dit artikel wel door dat het stuk een half jaar oud is en er in de tussentijd wel meer bedrijven op de fles zijn gegaan en er heel wat managers (ik zie er hier en daar tussen de reacties ook wat staan: open solicitatie misschien?) de laan uit zijn gestuurd.De teneur van de reacties blijft wel hetzelfde, vaak ongenuanceerd, soms infantiel en getuigen van weinig verstand van zaken en hier en daar doordrenkt met een aan afgunst grenzende betweterigheid.

Ben

Deze discussie, zoals de meeste via dit forum heeft "een vreemdsoortig niveau"…. Inhoudelijk kan ik niet eens reageren, want dan doe je ook mee met dezelfde discussie…. nu al eigenlijk… In geval beslissers uit de traditionele (echte) wereld deze discussie/troep lezen dan denk ik dat het beter is voor betrokkenen om een ander vak te kiezen. hun huidige nieuwe vakgebied schijten ze steeds weer vol, zelfs katten en honden zijn slimmer.

Cees de Vlegger

Rob, wat maakt het uit dat dit reacties zijn op een artikel dat een half jaar oud is? Ik begrijp die opmerking niet echt. Mag je niet meer reageren na een half jaar? Of mag je niet meer reageren omdat de markt veranderd is? Het lijkt me dat op elk nieuwsfeit gereageerd mag worden, zo ook nu. En 'iemand', er zitten geen mensen te wachten totdat MagicMinds failliet gaat, ik in ieder geval niet. Maar je kan je toch voorstellen dat als er een artikel verschijnt met "wij verkopen geen praatjes" en vervolgens blijkt dat het bedrijf door problemen met een sauna in problemen komt, er dan reacties komen.

Donders

Maak je niet dik Ben: "In geval beslissers uit de traditionele (echte) wereld deze discussie/troep lezen…" Mensen uit de 'echte' wereld hebben hier geen tijd voor, en beslissers al helemaal niet. Dit blijft allemaal onder ons. Bovendien zou het voor andere vakgebieden heel verhelderend zijn als daar net zulke uitlaatplekken zouden zijn.

Nico Waerzegger

Er zit bijzonder veel talent bij Magicminds. Nog steeds! Van perfectionisten, super creatieven tot en met gedegen en ervaren project managers. Alleen die Bartels he……voer voor psychologen. In april 2002 of zo is het allemaal op tv te volgen (VPRO geloof ik). SUCCES MMers!!

Tineke van der Haar

"Wat een onzin om te zeggen dat jullie geen praatjes verkopen, hoe brengen jullie dan jullie produkt aan de man en wat is dat? Helaas ontbreekt nog steeds het inzicht dat slechts het (ook leren) verliezen en daarna weer op staan, de ware speler bepaalt en, weliswaar naar mijn mening, ben je, net en met vele anderen, bezig met zweverij en sta je zwak als je niet begrijpt waarom integere, goeie mensen failliet gaan. O.a. mensen die juist zonder poeha datgene verkopen wat anderen wel waar maken en waarvan je meer negatieve dan positieve consequenties om je heen ziet. De grootste levenskunst is n.m.m. om in alles de positieve intentie in alles te ontdekken en daarmee aan een wezenlijk evenwichtige wereld te werken. Veel succes toegewenst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond