Deel dit artikel
-

Webbouwer registreert Ladot.nu als onderpand voor onbetaalde rekening

Webbouwer The Digital Xpedition zegt nog een fors bedrag tegoed te hebben van Freehosting, dat eind januari faillissement aanvroeg. De assets van Freehosting werden onlangs overgenomen door Ladot , maar de schulden veranderden niet van eigenaar. In een poging toch nog wat van het geld terug te zien heeft TDX de domeinnaam ladot.nu geregistreerd. Tegen betaling van F 56.390,20 ex. BTW mag Ladot deze domeinnaam overnemen.

Martijn Groeneweg van TDX zegt dat de domeinnaamkaping vooral bedoeld is als een ludieke actie. "Wij hebben niks met Ladot, het is Freehosting dat de rekening niet heeft betaald." Hij wijst erop dat Ladot Freehosting niet echt heeft overgenomen "aangezien alleen de assets en niet de schulden van eigenaar veranderden". Daarom is het ook geen keiharde eis van hem dat Ladot de oude rekening betaalt, "al zou dat wel erg leuk zijn natuurlijk." De domeinnaam ladot.nu staat overigens niet alleen exclusief voor Ladot te koop, ook andere geïnteresseerden mogen het wat Groeneweg betreft kopen, "zolang ze maar de vraagprijs van F 56.390,20 betalen."

Heeft TDX ook geprobeerd om rechtstreeks bij Ladot aan te kloppen? Groeneweg zegt dat noch Ladot noch Freehosting zijn ingelicht over deze actie. "Ze mogen het via de media vernemen. Wij moesten dat ook doen toen het slecht ging met Freehosting. Nog geen brief hebben ze gestuurd om ons in te lichten over de gang van zaken", aldus Groeneweg. Hij voegt daaraan toe: "Door er verder geen persbericht aan te wijden willen we ook de onbekendheid van het bedrijf Ladot weerspiegelen. Daarnaast vinden we dat gebruik van het medium internet op deze manier beter past bij de kwestie waar het om gaat."

Het bedrijf Ladot zou op grond van de huidige jurisprudentie de naam kunnen opeisen. Wat als zij dit ook daadwerkelijk gaan proberen? Groeneweg: "Nogmaals, het is bedoeld als een ludieke actie. We gaan het dan ook niet keihard spelen. Het enige waar we op hopen is dat we toch nog op een of andere manier ons geld terugzien."

Joost Wasch, directeur van Ladot, zegt desgevraagd niet op de hoogte te zijn van de domeinnaamkaping. Volgens hem heeft TDX wel gesproken met Ladot, maar hij heeft hen laten weten dat zij inning van de schulden "via de normale weg bij de curator kunnen aanvragen." Wasch zegt: "Wij hebben alleen de boedel en niet de schulden overgenomen en dat weet TDX ook. Wij voelen ons dan ook niet verplicht deze schulden te betalen." Gezien de huidige jurisprudentie zou Ladot een kansrijke poging kunnen wagen de domeinnaam ladot.nu op te eisen. Gaat Ladot iets dergelijks proberen? Wasch: "Dat kunnen we allicht overwegen. We gaan deze kwestie in ieder geval onderzoeken."

Deel dit bericht

3 Reacties

Robert-Reinder Nederhoed

Tip voor LaDot: http://www.TDX.to is nog vrij. Registreren! 🙂

Frank den Haan

Klasse tdxcreatief een oplossing forceren bij ladot werkelijk zeer geniaal. Of het werkt is de vraag maar goed.

Patrick Speijers

Mooie actie van TDX. Ik hou wel van dat soort humor.Tip voor Robert-Reinder Nederhoed: http://www.rubbers.nu is nog vrij! Registreren!:) koophieruw.rubbers.nu

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond