Deel dit artikel
-

Webby Award-nominaties voor gevestigde orde

De nominaties voor de Oscars van het internet, de Webby Award, zijn bekend. Wederom lijkt de organisatie een voorkeur te hebben voor traditionele mediabedrijven en grote namen. The New York Times kreeg de meeste nominaties, gevolgd door de BBC.

The New York Times sleept 15 nominaties binnen, de BBC 9. En ook Nederlands talent ontbreekt niet in de lijst. Onder meer het Amsterdamse reclamebureau Black Magic Marker is met Jochemmyjer.nl genomineerd voor een Webby Award in de categorie ‘Best Fan/Celebrity Website’. Vorig jaar won dit bureau nog een Webby voor Secret Services van TomTom.

De bekende satirische nieuwssite The Onion heeft 6 nominaties binnen gehaald, het bekende Cheezburger Network krijgt er 4.

Er zijn twee prijzen te winnen, een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan inmiddels gestemd worden.

Vorig jaar viel naast Black Magic Marker ook het Nederlandse Achtung in de prijzen in de categorie ‘Banner campaigns’ met Volkswagen Innovations. Het jaar daarvoor gingen het Nederlandse MediaCatalyst en CCCP met gevulde handen naar huis.

De genomineerden die een prijs in ontvangst mogen nemen, zouden moeten behoren tot ‘het neusje van de zalm’ op internetgebied. Opvallend is dat de jury dit jaar, net als vorig jaar, vooral lijkt te kiezen voor de grote, gevestigde namen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Lena

Ook Mobypicture en Novocortex uit Nederland werden onderscheiden op Webby Awards 2010 met Official Honoree. Beide in de categorie Mobile: http://www.mobypicture.com en http://iphone.novocortex.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond